Čudo prirode u BiH: Hit-kupalište nadomak Međugorja za koje se ulaz plaća samo 10 KM

Čudo prirode u BiH: Hit-kupalište nadomak Međugorja za koje se ulaz plaća samo 10 KM

Deset kilometara od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog nalazi se jedno od omiljenih izletišta u BiH i ljetno kupalište – slap Kravica ili Kravice, kako se ponekad naziva. Nastao je na rijeci Trebižat, a sa 120 metara širine vode koja se obrušava s oko 28 metara visine, “čudesan” je prizor, piše Punkufer.

Pored Kravice je i slap Koćuša, koji također vrijedi obići.

Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekada su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna.

U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta.

Od početka šestog do kraja devetog mjeseca ulaznica za odrasle je 10 KM (oko 5 eura), a djeca do sedam godina ne moraju platiti. U cijenu je uključen posjet vodopadu Koćuša i muzeju samostana na Humcu. Za nešto manje od 12 KM možete se prepustiti uživanju na kajaku ili unajmiti bicikl na cijeli dan i krenuti u istraživanje okoline. Parking za automobile košta 2 KM za 1 sat, uz mogućnost kupovine dnevne parkirne karte od 6 KM.

Valja imati na umu da se radno vrijeme mijenja tokom godine, a od početka šestog do kraja devetog mjeseca je otvoreno od sedam sati ujutro do deset navečer.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *