“Desilo mi se TO sa svekrom prije 1 mjesec dana: MUŽA SAD NE MOGU U OČI DA POGLEDAM!”

“Desilo mi se TO sa svekrom prije 1 mjesec dana: MUŽA SAD NE MOGU U OČI DA POGLEDAM!”

Ovo, pod uslovom anonimnosti, piše jedna mlada žena iz ruralnih predjela Srbije, koja je počinila težak grijeh… Na popularnoj forumskoj stranici podijelila je ono šta se dogodilo.

– Naišla sam na problem za koji sam mislila da me nikad u životu neće zadesiti. Mlada sam se udala. Ja sam imala 18, a on 21 godinu. Živim na selu sa mužem, djetetom, svekrom i svekrvom. Ja i muž se dobro slažemo. On je dobar, vrijedan, i prostodušan čovjek…

Problem je njegov otac. Sve ono što je karakteristično za mog muža (suptilnost, pasivnost…) kod svekra je obratno. On ima 45 godina. Što bi se reklo, u punoj je snazi i poznat je po selu kao švaler. Svekrva mi je tiha i nenametljiva žena. Ona sve zna, ali trpi.

– Prije oko godinu dana svekar je počeo da mi se nabacuje. Prvo sam mislila da umišljam, a on je postajao sve otvoreniji i drskiji. Pomisao na to bila mi je strašna. Ipak, on nije posustajao i njegovi napadi su bili sve učestaliji. Vremenom sam počela da popuštam iako sam znala da to nije normalno. Prije mjesec dana desilo se TO… I sada ne znam kako da se ponašam. Muža u oči ne mogu da pogledam.

Od svekra bježim, ali on je tek sad navalio. Ja znam da je to greška ali ja nisam mogla da se oduprem i sada jedini razlog što ga odbijam je što je otac mog muža, a deda mog sina. Moje pitanje je kako da se s ovim izborim? Da li priznati mužu ili se prepustiti svekru ili …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *