DIRLJIVA PRIČA IZ GRADAČCA: Hatidža i Harnaga voljeli se 67 godina, umrli u razmaku od 10 min.

DIRLJIVA PRIČA IZ GRADAČCA: Hatidža i Harnaga voljeli se 67 godina, umrli u razmaku od 10 min.

U Gradačcu su noćas u razmaku od nepunih deset minuta umrli 91-godišnji Harnaga Zehić i njegova 86-godišnja supruga Hatidža, rođena Bilalić.

Zehići su porijeklom iz Bijeljine, a tokom rata su se našli u Gradačcu i tu sa sinom Izetom i kćerkama izgradili kuće i započeli novi život….

SKLADAN BRAK. Gospodin Izet Zehić, sin Harnage i Hatidže, izjavio je:

– Jutros u pola pet sam ušao u sobu i vidio oca mrtvog. Po tome kako je izgledao, bilo je to neposredno nakon što je izdahnuo. Majka je bila u kupatilu, a kad smo je, s obzirom na to da je bila nepokretna, unijeli u sobu, njoj je odjednom bilo loše i ona se za nekih desetak minuta rastavila s dušom. Ovo jeste čudna sudbina, ali, s obzirom na to da su proveli 67 godina skladnog braka, zajedno dijelili i dobro i zlo, možda i nije čudno.

BOŽIJE DAVANJE. Zehići, objašnjava Izet, nisu posebno bolovali.

Otac Harnaga je u posljednjih desetak dana pobolijevao, ali se, navodi, niko nije nadao njegovoj smrti. Majka Hatidža je dugo bila nepokretna, ali se otimala bolesti, puzeći je, priča Izet, pokušavala raditi po kući.

– Možda je još čudnije, ali moj otac je umro na svoj 91. rođendan. Eto, danas je napunio 91 godinu. Sve je to Božije davanje. Da im je ne znam koliko godina, roditelji su i veoma mi je teško – navodi Izet.

DOBRI DOMAĆINI. Dženaza Harnage i Hatidže Zehić je sutra u mezarju Kadić bašča u Gradačcu, nakon podne namaza.

Mnogi Bijeljinci nastanjeni na području Tuzlanskog kantona s tugom, ali i žaljenjem su primili vijest o njihovoj smrti. S razlogom, jer ih pamte kao fine i čestite bijeljinske domaćine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *