DJEČAKU GROM OTKINUO NOGU: Mnogo se plašio grmljavine, HTIO DA SE SAKRIJE, PA STRADAO!

DJEČAKU GROM OTKINUO NOGU: Mnogo se plašio grmljavine, HTIO DA SE SAKRIJE, PA STRADAO!

Sedmogodišnji dječak stradao je sinoć nadomak Pančeva, na putu za Crepaju, dok je uplašen zbog nevremena tražio zaštitu od groma kojeg se, kako svjedoče komšije, jako plašio. Dok je tražio sklonište, grom ga je udario i dječak je nekoliko minuta kasnije podlegao stravičnim povredama koje je zadobio, javlja Blic.

Kako pričaju komšije, nastradali dječak, iako je imao samo sedam godina uvijek je bio veseo i spreman svima da pomogne. Vijest o njegovoj tragičnoj pogibiji šokirala je sve…

– On je svima htio da pomogne, bio je baš veselo dijete. Često je trčkarao i igrao se oko kuće. Meni kao radniku stalno je donosio vodu kada ga zamolim – prisjeća se jedan od komšija, potresen ovom tragedijom.

Kako navode komšije, njegovi roditelji, rade u ciglani koja se nalazi nadomak njihove kuće i pored tragično nastradalog P. imaju još dvije kćerke i jednog sina.

– Ovo je velika tragedija, dječak je bio dobra duša, kao i cjelokupna njegova porodica. Uvijek su htjeli da pomognu, a inače oni ovdje dolaze sezonski kako bi radili – dodaje komšija.

Naime, oni svakoga ljeta dolaze iz Prokuplja kako bi radili u ciglani i tako prehranili svoju porodicu.

– Njegova majka je uvijek vodila računa o djeci, često ih je vodila na sladoled sve zajedno, baš su bili prava, srećna porodica – dodaje jedna od komšinica.

Kako većina komšija tvrdi, sedmogodišnjak se plašio jake kiše i grmljavine, i često se skrivao po neobičnim mestima u kući ili van nje kada napolju krene nevrijeme. Te večeri, kako tvrde komšije, on se sakrinuo u obližnju portirnicu ciglane, koja se nalazi odmah pored njihove kuće, i tu je tragično nastradao.

– Grom ga je udario u nogu i tako ga povrijedio, otkinuvši mu kompletnu nogu. On je prvo davao znake života ali ubrzo je preminuo, nažalost. Strašno je to što ga je baš majka našla nakon udara groma – dodaje jedna od komšinica.

Komšije su čule jak i snažan udarac groma, i u kompletnom komšiluku na kratko nestalo je struje.

– Mi smo bili u kući i čuli smo da je nešto jako lupilo, ali nismo mogli da slutimo da se to baš desilo nekoliko kuća od naše. Nakon toga nestala je struja, vjerovatno jer su iskočile sklopke. Ubrzo smo čuli da je mali P. preminuo – dodaje komšinica.

Ožalošćena porodica nije željela da razgovara sa novinarima. Okupljeni oko jednog stola plakali su sa rođacima i komšijama koji su došli da izjave saučešće.

Ovo nevrijeme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, pogodilo je više dijelova Srbije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *