Udarao je nogama i rukama, davio, šamarao, oteo dijete…?! Ali ljubav opet cvate

Udarao je nogama i rukama, davio, šamarao, oteo dijete…?! Ali ljubav opet cvate

Kontroverzni sarajevski biznismen Mirza Muhović i pjevačica Verena Cerovinaponovo su zajedno. Na svom Facebook profilu, Verena je objavila fotografiju na kojoj se ljubi sa (bivšim?) suprugom, a izgleda da ovih dana odmaraju u Antaliji u Turskoj.

Podsjećamo, Muhovića je u trećem mjesecu 2018. godine Općinski sud u Sarajevu osudio na godinu i deset mjeseci zatvora zbog nasilja u porodici koje je počinio upravo nad Verenom Cerovinom.

– Muhoviću je nakon izricanja presude određen i pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci ili do nove odluke Suda – izjavila je tada Azra Bavčić, predstavnica za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Muhović se optužnicom sarajevskog tužilaštva teretio da je duži vremenski period ugrožavao mir i tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje Verene Cerovine te da je u maju 2015. godine u stanu u kojem je živio s Cerovinom, s kojom ima dijete, fizički napao pjevačicu i nanio joj lakše povrede.

Te noći udarao je Verenu nogama i rukama po cijelom tijelu te je davio rukama, nanijevši joj modrice po vratu, grudnom košu i stomaku. Mirza je i 21.08. iste godine oko pet ujutro, poslije verbalnog sukoba, ošamario Verenu.

Sukobu tu nije bio kraj, jer je krajem trećeg mjeseca 2017. godine policija u Trebinju otvorila istragu protiv Muhovića zbog oduzimanja maloljetne osobe. On je tada oteo svoga sina koji je nakon što se par razišao, ostao da živi s majkom.

Inače, Muhović je dobro poznat javnosti i policiji od ranije, jer je u aprilu 2012. u hotelu ‘Feri’ na Igmanu upucao svoju tadašnju djevojku, sarajevsku manekenku Eminu Karišik.

Nakon svojedobne dramatične pucnjave u hostelu “Feri” na planini Igman pored Sarajeva, u kojem je sarajevsku manekenku Eminu Karišik (27) nakon ljubomorne epizode u nogu upucao Mirza Muhović, s kojim je, navodno, bila u vezi, on je završio iza rešetaka, a Emina na kućnom liječenju…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *