JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA GLUMICU KOJA JE UMRLA OD OPAKE BOLESTI: Krila je da ima RAK, a pred smrt je djeci ostavila emotivno pismo o svojoj PATNJI! (FOTO)

JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA GLUMICU KOJA JE UMRLA OD OPAKE BOLESTI: Krila je da ima RAK, a pred smrt je djeci ostavila emotivno pismo o svojoj PATNJI! (FOTO)
1937093-screenshot-5-1-ls

Poznata glumica Stanislava Pešić rođena je u Beogradu u vrijeme rata, 7. juna 1941. godine, a tek iz trećeg puta uspjela je da položi prijemni na Akademiji.

Ogromnu popularnost stekla je ulogom Olge Petrović u čuvenoj seriji “Pozorište u kući”, a uslijedile su brojne glavne i sporedne uloge. Na Televiziji Beograd je radila i kao voditeljka programa za djecu, a 1992. godine Stanislava je oboljela od raka. Svoju posljednju ulogu u drami “Dugo putovanje u noć” hrabro je odigrala u vrijeme kada je već bila teško bolesna.

screenshot-3


Foto:Facebook

Posljednje godine života, tokom borbe sa opakom bolešću, ostale su zapisane u njenom dnevniku, a onda je pred smrt objavila i knjigu “Devetnaest društvenih igara”. U njoj je opisala svoju potresnu borbu sa bolešću, strahove, nadanja, ali i objavila pisma koja je u najtežim trenucima slala svojoj djeci.

screenshot-2


Foto: Facebook

Pisala je o svom životu u kojem je, kako je opisala u jednom pismu, “sve pogrešno odigrala, bila neodlučna kada je trebalo da bude odlučna, uvjerena da je ružna onda kada je bila najljepša”.

Stanislava je iza sebe ostavila dva sina – Peru i Ivana. Njen sin Ivan bio je u petogodišnjem braku sa glumicom Vanjom Ejdus sa kojom ima kćerku. Čuvena glumica preminula je 1997. godine i izgubila bitku sa opakom bolešću.

screenshot-1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *