OLUJA I GRAD VELIČINE ŠAKE OPUSTOŠILI ZAPADNI DIO ZEMLJE: Nadvili se crni oblaci, za 15 minuta izbrisali ljetinu, STRADALE I KUĆE!

OLUJA I GRAD VELIČINE ŠAKE OPUSTOŠILI ZAPADNI DIO ZEMLJE: Nadvili se crni oblaci, za 15 minuta izbrisali ljetinu, STRADALE I KUĆE!

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je zapadnu Srbiju, a najveća šteta pričinjena je u Arilju i okolini, gdje je grad veličine pesnice opustošio sela i odnio ljetinu. 

Najgore je bilo u selu Virovo, gdje je proglašena vanredna situacija, a predsjednik opštine Miloš Nedeljković kaže da će komisija za procjenu štete „u najskorije vreme“ izaći na teren.

„Nevrijeme je počelo oko 17 časova i trajalo je dvadesetak minuta. Ovako krupan grad se ne pamti decenijama. Uništeni su nam krovovi na kućama, a razlupano je više od 40 automobila“, kaže Slavko Joksimović, mještanin Virova, izvještava srbijanski list ‘Alo.rs’.

582971-saobracaj-grad-pljuskovi-ls

(foto: Printscreen)

Jako nevrijeme nije zaobišlo ni Dragačevo, gdje je padao grad veličine kokošjeg jajeta. Predsjednik opštine Lučani apelovao je na građane kojima su uništeni stambeni objekti da odmah prijave štetu.

Ogromna materijalna šteta naneta je i selima opštine Požega. Prema rečima predsednika opštine Đorđa Nikitovića, grad je padao takvom silinom, da je došlo do oštećenja stambenih objekata i vozila, a šteta na poljoprivrednim kulturama je ogromna.

„Trenutna situacija u selima pogođenim gradom je najblaže rečeno katastrofalna“, kaže Nikitović.

grad

(foto: Printscreen)

Na teritoriji opštine Ivanjica takođe je bilo grada, ali je intenzitet bio nešto slabiji nego u susjednim opštinama i šteta nije velika. U opštini Lučani, nevrijeme je najviše pogodilo MZ Donja Kravarica, gde je oštećeno više od 50 stambenih objekata.

Dvije osobe povrij,eđene su u mjestu Vlasina kod Surdulice kada je grom udario u drvo i oborio ga na njih. Zoran J. (54) zadobio je teške povrede kičme, dok je Nadica J. (48) lakše povrijeđena.

Olujni vetar oduvao je kompletan krov sa zgrade u Ulici Branka Radičevića u Pirotu. Krov je pao na parkirane automobile, a na svu sreću nema povrijeđenih.

ea-flifxsaagtdu

(foto: Twitter)

Nevijreme je protutnjalo i kroz Kraljevo: obilna kiša i snažan vjetar oštetili su drveće i automobile, pojedini krovovi ostali su bez crijepa, a u Zrenjaninu je tokom oluje na parkirani automobil pala ogromna grana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *