TAJNU KRIO 35 GODINA: Njegovo pravo ime nije ALEN, IZNENADIT ĆETE SE KAD ČUJETE KAKO SE STVARNO ZOVE!

TAJNU KRIO 35 GODINA: Njegovo pravo ime nije ALEN, IZNENADIT ĆETE SE KAD ČUJETE KAKO SE STVARNO ZOVE!

Alen Islamović je kao pjevač “Divljih jagoda” i “Bijelog dugmeta” žario i palio bivšom Jugoslavijom, ali malo ko zna njegovo pravo ime.

Početkom osamdesetih kada su “Divlje jagode” postajale sve popularnije, producentskim kućama je za oko zapao mladi pjevač po imenu Alija Islamović, i ubrzo su mu predložili da ime promijeni u Alen.

– Kada se desio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio da mijenja svoje ime, ali brzo je popustio i i poslušao savjet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija – ispričao je izvor “Kurir starsa” blizak Islamoviću.

islamovic

S druge strane, i Alen je potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

– Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. tako je bilo i u mom slučaju – objasnio je Islamović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *