BJEŽITE SA ULICA NA VRIJEME, RHMZ IZDAO JASNO UPOZORENJE: Evo u koliko sati sutra POČINJE OLUJA, prognoza vam se NEĆE SVIDJETI!

BJEŽITE SA ULICA NA VRIJEME, RHMZ IZDAO JASNO UPOZORENJE: Evo u koliko sati sutra POČINJE OLUJA, prognoza vam se NEĆE SVIDJETI!

Republički hidrometeorološki zavod ponovio je upozorenje da se danas i sutra na području Srbije očekuje veoma toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom i do 35 C, naročito u istočnim i jugoistočnim krajevima.

Sutra poslije podne najprije na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i u toku noći ka ponedeljku i u ostalim krajevima pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni i gradom i olujnim vjetrom.

Sutra će biti promijenlivo oblacno sa sunčanim intervalima i toplo.

Pljuskovi sa grmljavinom u toku dana biće lokalnog karaktera (rjeđa pojava), u Beogradu su najavljene grmljavine za 13 časova, dok se više padavina očekuje kasnije poslije podne najprije na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima, uz lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vjetrom.

nevrijeme

(foto: Ilustracija)

Za Beograd je nevrijeme najavljeno u 16 časova, a potom u kasnijim večernjim satima.

Puhat  će slab i umeren, a u planinskim predjelima i kosavskom području ponegdje i jak južni i jugoistočni vjetar, koji će uveče i u toku noći biti u kratkotrajnom skretanju na zapadni.

Najniža temperatura od 17 do 25 C, a najviša od 30 C na zapadu do 35 C na istoku i jugoistoku Srbije. U Beogradu će biti promijenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. U toku dana u pojedinim dijelovima grada moguća je tek prolazna kiša ili kratkotrajni pljusak, a izraženiji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uveče i u toku noći.

jak-vjetar

(foto: Shutterstock)

Puhat će umjeren, povremeno pojačan južni i jugoistočni vjetar, koji uveče u zoni pljuska može biti i kratkotrajno olujni. U toku noći skretanje vjetra na zapadni pravac. Najniža temperatura oko 24 C, a najviša oko 32 C.4

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana – do 4. avgusta:

U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno i manje toplo sa lokalnim pljuskovima, grmljavinom i maksimalnom temperaturom u većini mjesta od 27 do 30 C. Od srede do petka pretežno sunčano uz ponovni porast temperature, samo je ponegdje u planinskim predelima moguć popodnevni lokalni pljusak.

Za dane vikenda prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *