TORNADO GUTA EVROPU, NEMAN IDE PREMA NAMA: Pijavica DIVLJALA, uništila automobile i drveće, objavljeni snimci užasa

TORNADO GUTA EVROPU, NEMAN IDE PREMA NAMA: Pijavica DIVLJALA, uništila automobile i drveće, objavljeni snimci užasa

tornadu su pogođena područja Petingen i Kaerjeng na jugozapadu Luksemburga, gde je oštećeno 100 kuća, izvestili su lokalni mediji, preneo je AP.

Na tom području se nalaze ruševine i oštećeni automobili, a u nevremenu su uništena četiri strujna stuba.

U susjednoj Francuskoj tornado je bio manje snažan, ali su lokalni mediji izvijestili da je na desetine krovova uništeno i automobila oštećeno u Longviju i Erseranžu.

Na jugu Njemačke, u pokrajini Baden-Virtenberg, od udara groma povrijeđeno je 15 fudbalera.

Grom je udario dok su igrači trenirali u petak uveče u blizini sportskog centra u Rozehfeld-Hajlgencimernu, rekao je portparol policije, prenose njemački mediji.

612085-tornado-ls-1000x0

Igrači starosti između 19 i 48 godina zadobili su lakše povrede, a jedna osoba se na kratko onesvestila. Svi su prevezeni u bolnice.

Od posledice oluje srušio se i cirkuski šator u Nekarslumu, a tom je prilikom jedan konj teže povrijeđen, pa je morao da bude uspavan. Oko 15 kamila i konja je pobeglo iz cirkusa, ali su brzo uhvaćeni.

Zbog upozorenja na nevrijeme, u Britaniji je otkazano više događaja na otvorenom ovog vikenda.

Nestvarne scene snimljene su jučer i u Holandiji kada se usred Amsterdama pojavio tornado. Vetar je nosio sve pred sobom, a građani su panično bežali u zaklone.

Pogledajte snimak OVDJE.

Meteorolozi i za danas u glavnom gradu Holandije predviđaju jak vjetar, a temperature neće prelaziti 22. podeok. Od nedelje novi pad temeprarure, pa će u ponedeljak u Amsterdamu najviša dnevna temperatura iznositi svega 18 stepeni Celzijusovih, a strahuje se da će se ovakve prilike proširiti i na ostatak Evrope!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *