PORODICA MALE Mile skrhana bolom: “Otišli smo da uživamo, a dijete vraćamo u sanduku”

PORODICA MALE Mile skrhana bolom: “Otišli smo da uživamo, a dijete vraćamo u sanduku”

Djevojčica je odjednom počela da se guši i u roku od nekoliko minuta je poplavila, priča njen otac Miroslav Janković iz Rume nakon tragedije na Vlasinskom jezeru.

– Došli smo na odmor da uživamo sa djecom dvije nedjelje, a eto sad Milu vraćamo u sanduku, drhtavim glasom će Miroslav Janković, otac dvogodišnje djevojčice koja je preminula u Zdravstvenom centru Surdulica, nakon što joj je pozlilo i počela da se guši u hotelu na Vlasinskom jezeru.

Miroslav navodi da je sa suprugom i djevojčicama bliznakinjama Milom i Lenom prošle subote došao na odmor u Vranje kod supruginih rođaka.

– U četvrtak ujutru smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru gdje smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smjestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osjećala dobro, osim što joj je prethodna dva-tri dana curio nosić. Primijetili smo i da je malo malaksala. Nismo joj davali nikakve lijekove osim što smo joj brisali nosić. Ona i njena sestra bliznakinja su prijevremeno rođene u 36. nedjelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene probleme – tvrdi Miroslav.

Kad je malenoj Mili u četvrtak oko osam časova uveče pozlilo, otac je po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje restorana pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju adekvatno sanitetsko vozilo, a jedini dežurni ljekar nije smio da napušta ordinaciju.

– Kad su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko pola devet supruga je sa Milom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao sa Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od ljekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dijete je još u sobi počelo da se guši i poplavilo u roku od nekoliko minuta, ali davala je znake života. Kad je ljekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se sa vozilom u kom je bila supruga sa djetetom. Ljekari su pokušali sve što su mogli, ali je Mila već bila umrla – kroz uzdah pričaMiroslav i dodaje da je njegova supruga Biljana potpuno utučena.

– Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se Mila ugušila od vode u plućima, a ostale analize neće biti gotove još za 15 dana. Ona je u hladnjači i ako uspijemo sve da organizujemo, sahrana će najvjerovatnije biti u ponedjeljak u Rumi – navodi Miroslav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *