BILA JE NA VRHUNCU KARIJERE KADA SE SUOČILA SA RAKOM: Mlada zvijezda izgubila bitku, RASPLAKAT ĆE VAS PORUKA UZ NJENU POSLJEDNJU SLIKU!

BILA JE NA VRHUNCU KARIJERE KADA SE SUOČILA SA RAKOM: Mlada zvijezda izgubila bitku, RASPLAKAT ĆE VAS PORUKA UZ NJENU POSLJEDNJU SLIKU!

Džejda Meken (24), influenserka i blogerka koja se proslavila zahvaljujući brojnim pratiocima na društvenim mrežama, preminula je nakon duge i teške bolesti.

screenshot-6

Na vrhuncu popularnosti, Džejda je objavljivala fotografije vezane za zdrav život, modu i ljepotu, ali joj je onda dijagnostikovan leiomiosarkom, rijedak oblik raka mišića. U to vrijeme završavala je fakultet, a tom periodu je i njenom ocu dijagnostikovan tumor prostate.

O svojoj borbi s rakom ova hrabra djevojka je pričala na društvenim mrežama, a u četvrtak je njena porodica tužnu vijest. Džejda je preminula mirno i u snu, sa samo 24 godine.

screenshot-7

Poslednju fotografiju objavila je u septembru, a pored nje je napisala da je naučila nešto iz toga što izgubila kosu i dobila kilograme tokom liječenja.

“Ja sam i dalje ljubazna. Ja sam i dalje hrabra. Ja sam i dalje darežljiva. I dalje sam ja ja, a ono što je spolja ne čini ono što sam ja”, napisala je.

Džejda je u jednom intervjuu rekla da je potražila pomoć ljekara kada je napipala kvržicu na području karlice, za koju je prvo mislila da je cista. Insistirala je na tome da ljekari obave sve pretrage nakon što je kvržica nastavila da raste, jer su joj poslije prvih šest posjeta pripisivali antibiotike.

screenshot-8

Na kraju je laboratorijska analiza pokazala da ima neizlječivi oblik raka od kojeg je nažalost i preminula.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *