Influenseri u panici: Instagram ozbiljno razmišlja o sakrivanju broja lajkova

Influenseri u panici: Instagram ozbiljno razmišlja o sakrivanju broja lajkova

Brojni korisnici Instagrama širom svijeta uskoro bi se mogli oprostiti sa praćenjem broja lajkova na svojim fotografijama, jer je Instagram objavio kako šire svoj veliki test na ostatak svijeta.

To je novi znak kako je jedna od temeljnih promjena u historiji ove društvene mreže sve bliže. Naime, nakon testa u zemljama poput Australije, Brazila ili Kanade, prošle sedmice su najavili kako će i nekima u Americi početi skrivati broj lajkova. 

Korisnici koje uključe u test, neće više vidjeti ukupan broj lajkova na fotografijama ili videopostovima u svom feedu, ali će moći vidjeti koliko su njihovi postovi dobili lajkova.

Jedan od glavnih razloga za ovaj potez je želja da se stvori manje stresno okruženje na Instagramu, ali je očito i ovakav potez izazvao veliki stres i paniku. Tako je Niki Minaž (Nicki Minaj) rekla da će prestati s objavama na Instagramu.

No, ona nije jedina koja je u strahu da bi zbog toga mogli ostati bez pratilaca, ali i bez prihoda. Tako je i umjetnik Piter Deluče (Peter DeLuce) za “Guardian” rekao kako bi to moglo biti katastrofa za mnoge mlade umjetnike koji Instagram koriste kako bi se probili.

– Prvi pokazatelji s ranog testiranja su pozitivni, ali ovo je temeljna promjena u Instagramu i zato nastavljamo s testovima kako bismo više naučili od globalne zajednice – rekli su iz Facebooka za CNN. 

Iako će nam feed biti bez brojeva, korisnici će i dalje moći normalno lajkati objave, a vidjet ćete i da je neko koga vi pratite, lajkao određenu objavu, prenosi 24sata.hr. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *