Rukometaši Portugala ponizili Šveđane usred Malmea

Rukometaši Portugala ponizili Šveđane usred Malmea

Rukometaši Portugala pobijedili su Švedsku u Malmeu rezultatom 35:25 u utakmici drugog kruga Evropskog prvenstva.

Na početku susreta Portugalci su došli do dva gola prednosti, ali su se Šveđani brzo vratili i izjednačili na 2:2.  Iako se činilo kao da se Švedska probudila, stigli su do izjednačenja pa čak i do vodstva, nesmotrenost i dvije izgubljene lopte preokrenule su još jednom rezultat u korist Portugala na polovini prvog dijela, a uskoro se taj preokret povećao i na tri gola prednosti serijom 4:0. 

Sredinom drugog dijela Portugalci su pobjegli na sedam razlike (24:17). Šveđani se nisu snalazili pred domaćom publikom. Portugal je svoju prednost čuvao i tri gola prenosti imao do odlaska na odmor 15:12.

U deset minuta nastavka Švedska se dobro držala, da bi potom Portuglaci ponovo počeli rešetati mrežu domaćina. U 53. minuti susreta imali su Portugalci čak devet golova prednosti (29:20) i tada je već pitanja pobjednika bilo riješeno. 

Bit će sada sigurno lakše Portugalcima susresti se s Islandom koji im dolazi nakon dva uzastopna poraza, dok će se Šveđani pokušati izvući protiv Norveške u skandinavskom derbiju. Poredak: Norveška 4, Slovenija 4, Portugal 2, Mađarska 2, Island 0, Švedska 0. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *