TEST: Citroën C4 SpaceTourer 1,5 BlueHDi Feel

TEST: Citroën C4 SpaceTourer 1,5 BlueHDi Feel

Često nam se javljaju čitaoci koji zbog svoje natprosečne visine imaju problem da pronađu odgovarajući automobil.

Kada podese vozačevo sedište prema svojim gabaritima, pozadi ostaje malo mesta za druge putnike, posebno odraslu decu. U automobilu koji vam predstavljamo, ovakvih problema nema.

MPV modeli polako gube trku pred najezdom SUV-ova, ali i dalje ima proizvođača koji računaju na njih u svojoj gami. Jedan od najpoznatijih svakako je Citroen Picasso.

Tri generacije (ako računamo i “ksaru pikaso”) i mnogo primeraka na našim ulicama govore da je popularan i na ovim prostorima.

Aktuelna, treća generacija nedavno je promenila ime u Citroen C4 Space Tourer. Ali, to je manje bitan podatak u odnosu na sve ono što ovaj auto nudi.

Iako je već dugi niz godina na tržištu, njegova mehanička platforma je i dalje aktuelna. Deli je sa najnovijim modelima kao što su Citroen C5 Aircross i Berlingo treće generacije, tako da se ne može reći da je zastareo.

Auto magazin Srbija Citroen C4 Space Tourer test

Istina, u poređenju sa najnovijim standardima dizajn nije avangardan kao što je nekada bio, ali je zato sve podređeno praktičnosti i komforu.

Ono što prvo pada u oči je zaista mnogo mesta i na prednjim i na zadnjim sedištima. Ovde bez problema mogu da sede i košarkaši, a s obzirom da su zadnja tri sedišta potpuno nezavidna, lepo mogu da se smeste i tri dečija sedišta.

Auto magazin Srbija Citroen C4 Space Tourer test

Deci je „C4 spejs turer“ posebno zanimljiv zbog stočića u naslonima prednjih sedišta. Inače, naslon zadnjih može da se podešava po nagibu, a tu je i opcija za klizno pomeranje, tako da po potrebi možete dodatno da povećate prtljažni prostor.

Auto magazin Srbija Citroen C4 Space Tourer test

Gepek je takođe za pohvalu; ima čak 630 litara zapremine, pa prosečna porodica bez problema može da se spakuje za odlazak na odmor. Lepo je i to što se uz auto dobija rezervni točak smanjenih dimenzija.

Osim ponude prostora, najatraktivniji deo automobila je komandna tabla. Centralno postavljen displej je uvek interesantan. Možete da prilagodite njegov prikaz u skladu sa ličnim afinitetima.

Uvučen je u samu tablu, tako da ispred njega ostaje veliki prostor. Ukoliko želite, moraćete sami da se potrudite i nabavite neku neklizajuću podlogu, s obzirom da proizvođač nije predvideo da se tu drže mobilni telefoni i drugi predmeti koji bi mogli da skliznu.

Auto magazin Srbija Citroen C4 Space Tourer test

Multimedijalni displej je sličnih dimenzija kao na ostalim modelima „sitroena“. Preko njega se podešava i klima-uređaj, što znači da morate prvo da kliknete sa strane odgovarajući taster pa tek onda da menjate temperaturu i ostale parametre.

Test primerak nema navigaciju, ali je imaju svi novoporučeni. Ovo je, inače, srednji paket opreme sa oznakom Feel. Skuplji je hiljadu evra u odnosu na osnovni Live, ali vredi svaku paru.

Auto magazin Srbija Citroen C4 Space Tourer test

Najviši, Shine, trenutno je dostupan samo na produženom „sitroenu grand C4 spejs tureru“. Ta verzija je pravi izbor za sve one kojima je potreban dodatni prostor ili treći red sedišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *