TEST: Mercedes C220 d

TEST: Mercedes C220 d

Nije bez razloga „mercedes C klase“ jedan od najprodavanijih modela sa trokrakom zvezdom. Mnogi ga smatraju smanjenom „S klasom“; silueta i proporcije su im toliko slične da je ponekad na prvi pogled teško uočiti razliku.

Tokom redizajna promenjeno je mnogo toga. Iako novi detalji nisu preterano upadljivi, najlakše se prepoznaju nova svetla.

U unutrašnjosti su više nego očigledni digitalni instrumenti. Osnovne verzije i dalje imaju analogne, a ko želi, uz doplatu dobija displej dijagonale 12,3 inča.

Za razliku od „E klase“, ovde je primenjeno još elegantnije rešenje, s obzirom da su brzinomer i obrtomer ostali okruženi aluminijumskim okvirom kao i do sada.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

Potpuno drugačiji su multifunkcionalni tasteri volana. Grupa sa leve strane služi kao navigacija kroz meni displeja instrumenata, dok desna grupa komanduje displejem na centralnoj konzoli.

Standardno, ima dijagonalu od sedam inča, dok se uz doplatu, kao na test primerku, dobija veći – dijagonale 10,25 inča.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

To je još jedna od novina u koju zaista vredi uložiti. Ima veoma visoku rezoluciju (za automobilske standarde) od 1920×720 piksela i sjajan kontrast.

Moramo da priznamo da nam je trebalo neko vreme da se naviknemo na to koja grupa tastera volana „vozi“ koji displej, kao i na to što su centralni dugmići svake grupe osetljivi na dodir.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

Središnjim displejem može da se upravlja i preko velikog okruglog „džojstika“ između sedišta. Iako deluje dosta kompleksno, jednom kada utvrdite sistem funkcionisanja, sve ide lakše.

Šta više, kada se sve podesi, i nema neke potrebe da se nešto naknadno podešava. Iako displeji dosta odvlače pažnju, kvalitet unutrašnjosti je nešto što ne možete da ne primetite.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

Mercedes je poznat po bogatom izboru kombinovanja materijala i boja; tako na test primerku dominiraju meki materijali, aluminijumske lajsne u vratima i na komandnoj tabli, kao i vidljiv kontrastni štep u vratima i na sedištima.

Ako ste već u mogućnosti da birate, toplo preporučujemo centralnu konzolu sa izgledom drveta, realističnom teksturom i mat površinom.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

Crni pijano lak jeste ekskluzivan, ali zahteva pažljivije održavanje. Aluminijumski detalji su sve više prisutni i na tasterima, što je inače karakteristika viših klasa.

Utisak vrhunskog kvaliteta posebno ostavljaju dugmići podizači prozora i podešavanja retrovizora. Drugim rečima, po svojoj sofisticiranosti „C klasa“ je vrlo bliska čak i „S klasi“. Naravno, razlika u veličini je i dalje ogromna.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

Pozadi komforno sede dve osobe, dok je treća poželjna samo na kratkim relacijama zbog centralnog tunela i ispupčenih krajeva naslona sedišta.

Ulaznica u svet „mercedesa“ sa zadnjim pogonom je pravi primer kako konzervativan brend dobrim delom može da bude transformisan u sportski.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

„AMG“ linija opreme je tek manjim delom za to zaslužna – novodizajnirane alu-felne prečnika 18 inča više otkrivaju nego što skrivaju perforisane diskove koji nagoveštavaju mogućnosti automobila.

Da ne bude zabune, pod haubom nije nikakva zver, već fantastično podešen dizelaš zapremine 1950 kubika. Reč je o novom motoru koji je debitovao u „E klasi“.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

Menja dosadašnji 2,1 i to je još jedna od velikih razlika koje je doneo redizajn. Novi motor je lakši za oko 16 procenata i snažniji za 24 konjske snage, uz skoro celu sekundu bolje ubrzanje od 0 do 100 km/h.

Sada mu je za taj zadatak potrebno sjajnih 6,9 sekundi, što je tek pola sekunde sporije od, na primer, „golfa GTI“.

auto magazin srbija test mercedes c 220 d

Da bi se vozač i suvozač osećali što komfornije, na test primerak ugrađena su sedišta koja su kombinacija sportskog i komfornog, sa podešavanjem nagiba i dužine donjeg dela.

Sve je podesivo na struju, osim pomeranja napred-nazad po šinama. Ovo je jeftinija varijanta čije se komande nalaze bočno na samom sedištu, umesto u vratima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *