TEST: VW Touareg V6 3,0 TDI 4Motion

TEST: VW Touareg V6 3,0 TDI 4Motion

Iako ne pripadaju istoj kategoriji vozila, novi Touareg je pravi duhovni naslednik „fetona“. Phaeton je važio za Folksvagenov premijum automobil koji je dosta mehaničkih pa i elemenata luksuza delio sa „audijem A8“.

I ne samo sa njim. Pravi ljubitelji znaju, a šira javnost nikada nije upoznata sa činjenicom da je Bentley Continental (kupe i limuzina) nastao na mehaničkoj platformi „fetona“.

Slična je situacija sa novim „tuaregom“: „MLBevo“ platformu deli sa „audijem Q7“ i „Q8“, zatim sa „porše kajenom“, ali i sa „bentlijem bentajga“ i „lamborgini urusom“!

Da pređemo na stvar – Volkswagen je omogućio maksimalnu tehnologiju svima onima koji ne žele da se previše ističu premijum brendom.

auto magazin srbija vw touareg test

Na spisku opreme testiranog primerka je sistem autonomne vožnje drugog nivoa, kamera za noćnu vožnju koja prepoznaje pešake i životinje na putu, sistem upravljanja na sva četiri točka, vazdušno ogibljenje, električno privlačenje vrata, četvorozonska „klima“, masaža u sedištima…

Pri svemu tome, Volkswagen se nije trudio da auto bude previše luksuzan, iako ima maksimalnu haj-tek opremu.

auto magazin srbija vw touareg test

Jednostavno, nema smisla praviti konkurenta premijum brendovima. To znači da tu i tamo ima površina sa tvrdom plastikom, recimo, na centralnom grebenu.

Iako je na komandnoj tabli štep, nije presvučena kožom kao što deluje na prvi pogled, već je reč o vrlo finoj mekoj plastici.

auto magazin srbija vw touareg test

Tapacirunzi u vratima su obloženi eko-kožom, a štep i ovde daje utisak prestiža. Ipak, vrlo je jasno da je Touareg distanciran od daleko skupljih SUV modela VW korporacije, što potvrđuje i volan koji deli sa „polom“ i „golfom“.

Poenta je da se kupovinom „tuarega“ štedi najmanje nekoliko desetina hiljada evra u odnosu na ekvivalentno opremljene i motorizovane premijum modele.

auto magazin srbija vw touareg test

Mnogo je i kompanija koje po internim kodeksima menadžmentu ne bi dozvolile nabavku premijum brenda, ali je, recimo, „narodni“ VW dozvoljen.

Sve u svemu, Volkswagen je s namerom Touareg pozicionirao tako da ima zaista svu moguću vrhunsku opremu a da istovremeno ne „bode oči“.

auto magazin srbija vw touareg test

Ponuda prostora je takva da spada među najveće SUV modele na tržištu. Kabina je široka toliko da je skoro nemoguće da vam je lakat na prozoru i da pritom držite volan.

Sedišta imaju podešavanja koja su retkost i kod mnogih premijuma – možete da podesite ne samo širinu naslona, već i donjeg dela sedišta, tako da se pretvaraju ne baš u „kadice“ ali u velikoj meri poboljšavaju držanje tela.

auto magazin srbija vw touareg test

Sva ova štelovanja se obavljaju preko centralnog displeja, uključujući i masažu. Ona se lako startuje jednim klikom na dugme u sredini kruga za lumbalna podešavanja.

auto magazin srbija vw touareg test

Zadnja sedišta imaju mogućnost podešavanja nagiba naslona, ali i pomeranja po dužini kako bi se oslobodio dodatni prostor u gepeku, čija je zapremina od 810 litara u samom vrhu klase i šire.

auto magazin srbija vw touareg testauto magazin srbija vw touareg test

Kada smo već kod gepeka, u levom zidu su tasteri za električno obaranje naslona sedišta, a u levom za spuštanje automobila.

auto magazin srbija vw touareg test

U cilju olakšanog utovara težih predmeta, preko tastera možete da obezbedite da auto „čučne“. To je inače najniži od ukupno pet nivoa vazdušnog ogibljenja.

auto magazin srbija vw touareg test

Ono što prvo pada u oči prilikom ulaska u Touareg su ogromni displeji. Sa dijagonalom od 15 inča, centralni displej je trenutno najveći horizontalni ekran u automobilima.

Rezolucija je veoma visoka, sa vrlo izraženim kontrastom. Kao i kod većine automobila, kada jednom prođete kroz kompletan meni, kasnije nemate potrebu da često ulazite.

auto magazin srbija vw touareg test

Personalizovani ključ „pamti“ sva podešavanja „svog“ vozača, počevši od položaja sedišta, retrovizora i volana (u varijanti sa elektro-podešavanjem), pa do raznih drugih setovanja režima vožnje i sličnog.

Podešavanja su vrlo detaljna ali ne i komplikovana, tako da i oni koji zaziru od „čačkanja“ po meniju neće imati problem.

auto magazin srbija vw touareg test

Doduše, potrebno je neko vreme da se naviknete kako sve funkcioniše, kako se skroluju prozori i gde se šta od funkcija nalazi.

Iznenadilo nas je da je „tuareg“ opremljen automatskim privlačenjem vrata kao kod najluksuznijih limuzina, tako da ne morate da treskate da bi se do kraja zatvorila.

auto magazin srbija vw touareg test

Vozačevo sedište se automatski pomera unazad radi lakšeg ulaska i izlaska iz auta.

Za sjajnu atmosferu pobrinulo se atraktivno ambijentalno osvetljenje, uključujući prednja i zadnja svetla za čitanje koja su prigušeno osvetljena čak i kada nisu uključena.

auto magazin srbija vw touareg test

Sve to i velika količina drugih detalja čini da „tuareg“ izgleda veoma otmeno i sofisticirano, uz onu neophodnu dozu konzervativnosti ali i kreativnosti.

Kada smo već kod estetike, Touareg može da se poruči i u svetlijim tonovima, sa insertacijama od drveta umesto aluminijuma koji je prisutan na test primerku.

auto magazin srbija vw touareg test

Ono što svakako preporučujemo za doplatu je „Active roll stabilization“ sistem. Zapravo, to je sistem vazdušnog oslanjanja u kombinaciji sa upravljanjem i na zadnjim točkovima.

Sve ovo drastično menja karakter automobila, tako da po voznim karakteristikama ne zaostaje za premijum rođacima.

auto magazin srbija vw touareg test

Zadnji točkovi se zakreću tako da je manevrisanje prilikom parkiranja prilično olakšano sa dosta manjim prečnikom okretanja.

Slično je i u krivinama; prilikom skretanja ne morate da pravite luk kao da vozite autobus da zadnjim točkovima ne biste nagazili ivičnjak, već se opustite i ponašate kao da vozite dosta manji automobil.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *