Vakuumske prese s membranom za željeznice, tramvaje i metroe

Vakuumske prese s membranom za željeznice, tramvaje i metroe

Nakon što se poznati inovator iz Doboja Zvjezdan Višt prije nekoliko godina dokazao u proizvodnji vakuum prese koja se koristi u drvnoj, auto, avio i grafičkoj industriji, plasirajući ovaj proizvod širom svijeta, izrađen u firmi “Višt”, dvije godine se radi na usavršavanju novog izuma.

Ulazni sistemi

Riječ je o vakuumskoj presi s membranom, koja će se koristiti u proizvodnji ulaznih sistema na svjetskim željeznicama, tramvajima i metroima. 

Proizvodnja ove vrste prese je završena, brojne testne radnje u “Vištu” su završene, a nedavno su ovdje boravili predstavnici češke kompanije IFE, koja je u sastavu austrijske korporacije “Konr bromze”, da bi se dogovorili o testiranju vakuum prese s membranom u Njemačkoj.

Radi se o vakuumskoj presi koja bi služila za proizvodnju takozvanih ulaznih sistema u željeznicama, tramvajima i metorima.

Radi se o uštedama energije i poboljšanju kvaliteta kod ulazno-izlaznih vrata i stepeništa u željeznicama, tramvajima i metroima.

Na ovaj način bi se uštedjele velike količine energije.

Tehnološki dobri

-S češkim stručnjacima konstatirali smo da je sve što se do sada uradilo na ovom novom proizvodu urađeno tehnološki dobro i mi se nadamo da će ova presa zadovoljiti neredno testiranje i da ćemo poslije toga krenuti sa serijskom proizvodnjom vakuum prese s membranom – kaže Višt. 

Konzorcij zapošljava oko 23.000 radnika

Ući u porodicu češko-austrijsko-njemačkog konzorcija, koji zapošljava oko 23.000 radnika, proizvodeći ulazne sisteme, odnosno nove modele vakuum prese s membranom, za dobojski “Višt” bila bi velika stvar i uspjeh za dugoročan posao. Ali svakako i prilika za nova radna mjesta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *