ZABORAVLJENA HOLIVUDSKA ZVIJEZDA: TAJNA ZBOG KOJE JE BILA ŽRTVA SILOVANJA

ZABORAVLJENA HOLIVUDSKA ZVIJEZDA: TAJNA ZBOG KOJE JE BILA ŽRTVA SILOVANJA

Iako je nakon uloge u filmu “Top Gun” dobila status jedne od najtraženijih holivudskih glumica Kelly McGillis danas živi daleko od svjetala reflektora, a može se slobodno reći i to da je gotovo pa neprepoznatljiva. Naime, slavna glumica se danas posvetila pozorištu, te nema želju da se vrati u Hollywood. 

–  Stara sam i debela, te izgledam kao da imam onoliko godina koliko i imam, a to nije ono što se traži. No, meni je puno draže da se osjećam dobro u svojoj koži i pomirila sam se sa svojim godinama. Ne želim da se zamaram stvarima koje mi ne predstavljaju ništa – rekla je ona u jednom od intervjua. 

Iako to nikada nije priznala, smatra se da je na prekid njene holivudske karijere utjecalala tajna koju je godinama skrivala, kao i traumatično iskustvo kroz koje je prošla. Naime, Kelly je bila žrtva silovanja, nakon čega je, kao i njena prijateljica, pretučena. No, naknadno je otkriveno da je prijateljica s kojom je u tom trenutku bila, zapravo bila njena djevojka, te da je Kelly dugo vremena skrivala da je lezbejka, što je, navodno, bio povod nasilja nad njih dvije. 

– Mislila sam da me Bog kaznio jer sam lezbejka. Nikome to nisam rekla i tjerala sam se da živim kao da sam heteroseksualac – rekla je ona u jednom od intervjua. 

No, nakon dva braka s muškarcima, iz kojih ima dvije kćere, Kelly danas živi sa suprugom Melanie. 

– Kliknule smo odmah. Privukla me na prvu – rekla je ona. 

Kelly je to da je lezbejka otkrila tek 2010. godine, kada je otkrila da je čekala da joj kćerke odrastu kako bi sve to mogle da razumiju. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *