Schumacher ide na još jednu operaciju: On više nije ista osoba…

Schumacher ide na još jednu operaciju: On više nije ista osoba…

Italijanski mediji javljaju kako će jedan od najboljih vozača Formule 1 Michael Schumacher biti operisan. Prije šest i po godina legendarni Nijemac je nakon pada na skijanju zadobio teške povrede mozga i sve ovo vrijeme nalazi se u komi, a jako je malo pouzdanih informacija koje bi nam rekle u kakvom je stanju sedmerostruki prvak svijeta.

Talijanski Contro Copertina danas donosi vijest kako će Schumacher biti još jednom operisan, a operaciju će voditi dr. Philippe Menasche, koji se smatra pionirom stanične hirurgije.

S obzirom na cilj operacije, Menasche je rekao: “Cilj je regeneracija Michaelovog živčanog sustava.”

Italijanski neurohirurg Nicola Acciari tvrdi da Michael Schumacher pati od atrofije mišića i osteoporoze. Oba ova stanja nastaju zbog nedostatka fizičke aktivnosti. Većina vitalnih funkcija mu je značajno oslabjela pa je jedino rješenje liječenje matičnim stanicama.

”U proteklih 20 godina znanost je postigla golem napredak na polju liječenja matičnim stanicama. Ali to ne mijenja činjenicu da još uvijek malo znamo o ljudskom mozgu. Nismo u mogućnosti reći kakve će rezultate donijeti ova operacija.”

Ranije ove godine Acciari je u razgovoru za Contro Copertinu rekao:

”Michaela sad moramo zamisliti kao osobu vrlo različitu od one koju pamtimo dok je vozio na stazi, s vrlo izmijenjenom organskom, mišićnom i koštanom strukturom. Sve kao posljedica traume mozga koju je pretrpio.”

Obitelj nesretnog vozača godinama odbija javnosti objaviti informacije o njegovom zdravstvenom stanju i puno se toga što možemo pročitati u medijima zasniva na špekulacijama. Prava istina o Michaelu Schumacheru je misterija, no bivši direktor Ferrarija Jean Todt je prošle godine izjavio kako je jednu utrku gledao u društvu Schumachera, i to u kući legende Formule 1 u Švicarskoj, piše Index.hr.

”Ne odustaje i nastavlja se boriti”, rekao je tada Todt.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *