RATNE SCENE NA ULICAMA BEOGRADA: Dim, vatra i topovski udari odzvanjaju ulicama, EVO ŠTA SE SADA DOGAĐA

RATNE SCENE NA ULICAMA BEOGRADA: Dim, vatra i topovski udari odzvanjaju ulicama, EVO ŠTA SE SADA DOGAĐA

Kamere su zabilježile haotične scene na Trgu Nikole Pašića, gdje je atmosfera dovedena do usijanja, nakon što su demonstranti upalili baklje, a ka policiji poletjele flaše i kamenice. 

Na ulicama odzvanjaju i topovski udari, dolazi do okršaja između policije i demonstranata, koji ne odustaju u svojim namjerama.

Pogledajte video na OVOM linku.

Kod trga London demostranti su Žandarmeriji bacali novac da bi ih pustili da idu prema Skupštini, međutim, desetak oklopnih vozila je prošlo tim dijelom ka Skupštini, a Žandarmerija je pripravna i drži pendreke

h

Foto: N1

Ispred Doma omladine je stigla veća grupa demonstranata među kojima je izbila tučnjava, a nakon toga je žandarmerija krenula s ispaljivanjem suzavaca. U jednom trenutku su se čuli povici “RTS, RTS”, tako da se još ne zna da li će se okupljani uputiti i u tom pravcu. Na ovom dijelu ima više od stotinu ljudi, a nema više od 30 žandarma u kordonu kako javlja reporter N1 Srbije.

Dok se ova grupa pomijera iz drugog pravca stižu drugi demonstranti i prema njima se okreće policija, ali s obzirom na to da je ova grupa podigla ruke oni uzvikuju “Braćo mi smo, hvala Srbi” i prolaze uz aplauz pored kordona Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije u jednoj od ulica se povlače u oklopna vozila jer ih demonstranti gađaju kamenicama, a vozila se polako počinju kretati. Reporteri s beogradskih ulica javljaju da je samo pitanje vremena kada će policija krenuti s razbijanjem demonstracija, piše “Klix.ba”.

Na ulicama je prisutan i veliki broj mladih ljudi i žena koje stoje ispred kordona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *