Milica Pavlović posjetila baku Smilju koja živi bez hrane i struje: Odnijela joj pomoć i rasplakala je svojim gestom!

Milica Pavlović posjetila baku Smilju koja živi bez hrane i struje: Odnijela joj pomoć i rasplakala je svojim gestom!

Mlada pjevačka zvijezda Milica Pavlović pomogla je baki Smilji iz Brusa kada je njenu tužnu priču čula na televiziji. Priča sedamdesetpetogodišnje starice koja nema novca za hranu i lijekove, a živi u polu izgorjeloj kući potresla je pjevačicu, koja je pozvala centar za socijalni rad u ovoj opštini i otišla u posjetu.

Milica je baki pomogla finansijski, ali joj je donijela i sve što joj je bilo potrebno od osnovnih potrepština. Poznata kao neko ko pomaže mnogima i učestvuje u mnogim humanitarnim akcijama, Milica je, dok je bila u Blacu, obišla još nekoliko porodica kojima je potrebna pomoć.

– Moj život i odrastanje su iz više razloga bili veoma specifični i mislim da je svima odlično poznato da sam odrasla uz baku i deku. Oni su me vaspitali, usadili mi sve vrijednosti u životu. Veoma sam vezana za svoju porodicu i u toku odrastanja sam prošla kroz sve faze sa njima i spoznala kako starost i godine utiču. Samim tim sam posebno slaba na starije i nemoćne ljude.

– Reportaža koju sam vidjela kada je baka Smiljana u pitanju mi je slomila srce i veoma me je potresla, pa sam osjetila da moram nešto da preduzmem. Odmah sam zvala centar za socijalni rad, raspitala se oko svih informacija i uputila se u Blace. Veliki broj mojih prijatelja se odmah priključio ovoj akciji i pomogao mi da joj zajedno obezbijedimo neke od neophodnih stvari za život – priča Milica i dodaje:

– Veoma me je potreslo sve ono što sam vidjela. Baka Smiljana živi u zaista užasnim uslovima. Odnosno, to su neuslovi… Bez struje, bez vode, odjeće, hrane… Ne mogu riječima ni da opišem šta sam osjetila kada sam sve to vidjela, a dotukle su me njene emocije, suze i zahvalnost koju sam osjetila.

Baka Smiljana Ilić nema nikoga, ni djecu ni bližu rodbinu. Primanja nema, pa joj komšije pomažu.

– Treba da pijem lijekove, ali nemam… nemam da platim. Nemam ni ličnu kartu – kroz suze je rekla Smilja nedavno TV ekipi, što je Milica čula.

Ona kaže da nečije malo, nekome znači mnogo i da svako može da pomogne onoliko koliko je u njegovoj moći, bez obzira da li je to materijalno ili ne.

– Apelovala bih na sve ljude dobrog srca koji mogu da pomognu, da to i učine. Sve informacije oko baka Smiljane mogu da dobiju u centru za socijalni rad u Blacu ili od Dejana Markovića, čiji žiro račun kruži na društvenim mrežama. On me je isto dočekao zajedno sa bakom u njenom dvorištu i predstavio se kao osoba koja će voditi brigu o renoviranju kuće i svega u njoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *