BEZ TESTA I KARANTINA MOŽETE SAMO U OVE ZEMLJE, OBJAVLJENE NOVE INFORMACIJE: Zatvaraju se granice

BEZ TESTA I KARANTINA MOŽETE SAMO U OVE ZEMLJE, OBJAVLJENE NOVE INFORMACIJE: Zatvaraju se granice

Za srpske turiste i poslovni svet su zatvorili Francuska, Švedska, Tunis, Grčka, Mađarska, Španija, a prema posljednjim podacima to su učinili i Iran, Luksemburg i djelimično Ujedinjeni Arapski Emirati.

bregana-granica-ilustracija-glas-istre

– Državljani Srbije mogu da uđu u zemlju ukoliko posjeduju negativan PCR test ne stariji od 96 sati – stoji u objašnjenju koje važi za Iran.

Na drugoj strani “državljani Srbije mogu da uđu u Luksemburg samo ako imaju regulisan boravak u ovoj zemlji”.

Kada su Emirati u pitanju, ulazak u Abu Dabi je i do sada bio nemoguć, dok je u Dubaiju to izvodljivo, ali uz testiranje na aerodromu. Jedino nema objašnjenja ko snosi troškove…

Dakle, okreni-obrni, spisak zemalja gdje možete da putujete bez testa i karantina sveo se na 18 država.

koronavirus-5fcdc9c19a6e44bb81688b2e8a8a88f0-view-article-new

1. Albanija

2. Bjelorusija

3. BiH

4. Egipat

5. Jamajka 

6. Republika Kongo

7. DR Kongo

8. Maldivi (posjetiocima će na aerodromu biti vršeno mjerenje temperature i opšti pregled; ukoliko se utvrde simptomi kovid 19, biće urađen PCR test)

9. Meksiko

10. Oman (prilikom slijetanja se mjeri tjelesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti)

11. Palau (neophodno je prilikom ulaska popuniti formular o zdravstvenom stanju i da budu podvrgnuti zdravstvenom pregledu; zabranjen je ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili tranzitirali u NR Kini, uključujući Hong Kong i Makao ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene bolešću kovid 19)

12. Pakistan (na aerodromu se kontroliše temperatura; za lica koja pokažu simptome medicinsko osoblje na aerodromu odlučuje da li će zahtjevati test na koronu; u slučaju pozitivnog testa, obavezna je mjera izolacije)

13. San Marino

14. SAD (Ne mogu da uđu lica koja su tokom prethodnih 14 dana boravili u NR Kini, osim Hong Konga i Makaoa, Iranu, 26 zemalja Šengen zone, V. Britaniji i Brazilu. Pod boravkom se smatra i tranzitiranje kroz međunarodnu zonu. Imajući u vidu da savezne države imaju pravo donošenja sopstvenih propisa, uglavnom su sve države relaksirale zabrane ulaska tj. obaveze karantina ili negativnog testa”.

15. Tanzanija (svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test)

16. Turska (pri ulasku u zemlju postoji obavezni ljekarski pregled i mjerenje temperature)

17. Ukrajina (bez ograničenja, uz uslov da srpski državljani imaju zdravstveno osiguranje na troškove liječenja od virusa kovid 19, s tim da osiguravajuća kuća mora biti registrovana u Ukrajini)

18. Centralnoafrička republika

Podsjetimo, sredinom jula Savet EU je uklonio Srbiju i Crnu Goru sa spiska zemalja iz kojih je bezbjedno doći u Evropsku uniju i zemlje Šengenskog prostora.

Novi.ba/Srbijadanas

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *