OTKRIVEN NOVI SIMPTOM KORONAVIRUSA: Javlja se kod mladih, BUDITE OPREZNI

OTKRIVEN NOVI SIMPTOM KORONAVIRUSA: Javlja se kod mladih, BUDITE OPREZNI

Inače, i u Školi medicine Džons Hopkins potvrđeno je da su kod pojedinih pacijenata detektovali korona virus u srednjem uhu i mastoidnoj kosti koja se nalazi iza uva

Naučnici tvrde da korona virus može da izazove i probleme sa sluhom, kod ljudi koji ranije nisu imali problema sa sluhom!

Prvi ovakav slučaj otkriven je kod starije žene na Tajlandu – čak i kada su se respiratorni problemi povukli, problemi sa sluhom su ostali. “Gubitak sluha uslijed kovida-19 do sada nikada nije zabeležen u literaturi”, saopštili su Turski naučnici komentarišući izveštaj sa Tajlanda.

uho

Međutim, nešto kasnije je objavljena još jedna studija, u kojoj je 20 asimptomatskih pacijenata zaraženih kovidom-19 razvilo probleme sa sluhom. Oni su bili stari između 20 i 50 godina, i prije toga nisu imali nikakvih medicinskih problema sa sluhom.

Nakon toga, i iranska studija je u junu zabilježila šestoro zaraženih kovidom-19, starosti od 22 do 40 godina, koji su imali blage simptome bolesti, a kod kojih je došlo do problema sa sluhom. Četvoro od njih su imali tinitus (buka ili zvonjenje u ušima), dvoje vertigo (gubitak ravnoteže koji se povezuje sa sluhom), a svi su prijavili i da slabije čuju na jedno uvo.

uho

Iranski otorinolaringolog je rekao da su ovi simptomi najverovatnije direktno povezani sa korona virusom. Takođe, kaže i da je video mnogo pacijenata koji ranije nisu imali problem sa sluhom ili ravnotežom, a koji su ih zbog kovida razvili.

Inače, i u Školi medicine Džons Hopkins potvrđeno je da su kod pojedinih pacijenata detektovali korona virus u srednjem uhu i mastoidnoj kosti koja se nalazi iza uva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *