STRAŠNO, TRUDNICA JUČER UMRLA OD KORONA VIRUSA U SRBIJI: Njen muž se danas oglasio, EVO ŠTA SE STVARNO DESILO!

STRAŠNO, TRUDNICA JUČER UMRLA OD KORONA VIRUSA U SRBIJI: Njen muž se danas oglasio, EVO ŠTA SE STVARNO DESILO!

Vranje tuguje za sugrađankom

Trudnica iz Vranja B. I. (34), koja se deset dana borila za život na respiratoru u Kliničkom centru Niš, preminula je odmah nakon što je na svijet donijela sina.

Tokom dramatične borbe za dva ljudska života, ljekarski tim sastavljen od anesteziologa, ginekologa, dječijih anesteziloga i neonatologa uspio je uz reanimaciju majke na operacionom stolu da spasi život bebe. Međutim, kako ističe prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, odmah po rođenju deteta, i pored svih napora, majka je preminula.

– Nakon permanentnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice, konzilijum ljekara odlučio je da krene u porođaj carskim rezom kako bi se spasao život bebe. Majka nije izdržala, a dečak težak svega 920 grama stabilnih je vitalnih parametara, zadovoljavajućeg disanja i nalazi se pod nadzorom pedijatara i neonatologa – kazao je dr Janković.

Kako „Alo!“ saznaje, B. I. je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze koronavirusom stigla 3. jula, nakon što se nekoliko dana lečila u Zdravstvenom centru u Leskovcu. Iako je na koronavirus testirana nekoliko puta, nalazi su sve vreme bili negativni, uprkos tome što je imala tipičnu kliničnu sliku kovida-19.

Neutješni suprug preminule porodilje Branislav I. za „Alo!“ navodi da su on i prerano preminula B. I. godinama pokušavali da dobiju potomstvo, a da se potom sudbina sa njima poigrala na najsuroviji način.

Treća trudnica izliječena

Treća trudnica (26) koja je bila na lečenju od kovida-19 u KC Niš izliječena je i puštena je kući. Žena je u petom mesecu trudnoće i nalazi se u svojoj kući u Toplici. Kako smo saznali, ova majka dvoje dece bila je 12 dana na lečenju u KC Niš, gde je uspešno pobedila koronu.

– Moja supruga prije korone nikada nije bolovala od hroničnih bolesti. Ovo nam je prvo dijete, nismo stigli ni da se dogovorimo kako ime da mu damo. Sada mi preostaje samo da se molim za njegovo zdravlje – kazao je Branislav.

b-i-1000x0

foto: Facebook

Niški ljekari navode da je stanje pokojne B.I. nekoliko dana bilo stabilno, dok je bila na kiseoničnoj potpori, nakon čega se naglo zakomplikovalo.

Ovo je druga smrt trudnice u KC Niš za nedelju dana. Prošlog utorka u ovoj ustanovi preminula je 27-godišnja porodilja iz okoline Niša, a potom i njena tek rođena beba.

Beba u inkubatoru

Prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora Dečje klinike i direktorka Klinike za dječiju hirurgiju i ortopediju KC Niš, navodi da je beba odmah po rođenju testirana na koronavirus i da se čeka rezultat.

– Beba je dobro, u inkubatoru je i stabilnog stanja. Rođena je u sedmom mjesecu i u ovom trenutku djeluje da će to ići u dobrom pravcu – kazala je dr Slavković.

(alo.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *