OD PONEDJELJKA SE VRAĆAJU RESTRIKTIVNE MJERE, OPCIJA JE I POLICIJSKI SAT: Upravo stigla vijest

OD PONEDJELJKA SE VRAĆAJU RESTRIKTIVNE MJERE, OPCIJA JE I POLICIJSKI SAT: Upravo stigla vijest

Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. augusta, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog štaba.

Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet ima težu kliničku sliku i smješteni su u kovid bolnicu u Mostaru.

“Od jutros su u Dom zdravlja Drvar prijavljena još četiri slučaja sa razvijenim simptomima”, rekla je komandant Kriznog štaba Dušica Runić.

Runić je navela da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije do 18:00 sati skraćuje radno vrijeme ugostiteljskim objektima, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječijim igraonicama, teretanama i drugim objektima, dok je radno vrijeme trgovinama ograničeno do 20:00 sati.

koronavirus-ilustracija

Na snazi je i dalje zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

“Kao načelnik opštine i kao komandant kriznog štaba apelujem da se građani suzdržavaju od kretanja koliko je moguće, da nose zaštitne maske u kontaktu sa drugim ljudima i da čuvajući sebe sačuvaju i druge kako bismo iz ove situacije izašli sa što manje žrtava, jer zdravlje je na prvom mjestu”, istakla je Runić.

Runić je dodala da će zaključci biti na snazi 15 dana.

Ukoliko situacija bude pogoršana u narednim danima, Runić je navela da će Krizni štab biti prinuđen da donese najrestriktivnije mjere kao što su policijski sat, potpuna zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Sjednici Kriznog štaba opštine Drvar danas su prisustvovali kantonalna ministrica zdravlja Vasilija Broćeta, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Livanjskog kantona Dijana Mamić, direktor Županijske bolnice “Fra Mihovil Sučić” Ivan Cikojević i policijski komesar u Livanjskom kantonu Ilija Jakić.

Izvor:Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *