PREPLAŠIO IH JE, UPALI SU U VODU I UTOPILI SE: Željko Mitrović u centru skandala, VIJEST ODIJEKNULA U REGIONU

PREPLAŠIO IH JE, UPALI SU U VODU I UTOPILI SE: Željko Mitrović u centru skandala, VIJEST ODIJEKNULA U REGIONU

Blizina staništa bjeloglavih supova u prirodnom rezervatu Uvac i vrijeme u koje je Željko Mitrović letio svojim helikopterom iznad njega, poklapaju se s vremenom nesreće mladunaca koji su uplašeni iskakali iz gnijezda

Srpski tajkun i vlasnik televizije Pink, Željko Mitrović, našao se usred skandala nakon što je 1. avgusta na Twitteru objavio snimku na kojoj, upravljajući svojim helikopterom, obilazi planinske krajeve zapadne Srbije. Ništa neobično ne bi bilo u tome, jer Mitrović često objavljuje snimke svojih letova helikopterom, da se nije oglasio tamošnji Fond za zaštitu ptica.

Kako piše Nova.rs, Fond za zaštitu ptica objavio je da, letivši iznad prirodnog rezervata Uvac buka Mitrovićeva helikoptera uplašila mladunce bjeloglavog supa koji su pritom ispali iz gnijezda te upali u tamošnje jezero i utopili se.

Naime, blizina tamošnjeg staništa bjeloglavih supova i vrijeme u koje je Mitrović letio iznad njega, poklapaju se s vremenom nesretnog uginuća mladunaca. Prva je na to reagirala Narodna stranka iz Užica.

0jvk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwvdzn01eqv8vnzqxzgnkmzq5zmy5mwi2ndlhnmiyodhimwe3otkwzguuanbnkzmczqkeaieaaq

“Nema zaštićenih vrsta u Srbiji osim grabljivaca koji su uzurpirali vlast i oteli institucije od građana. Jedan od njih, Željko Mitrović, pohvalio se na Twitteru letom iznad rezervata Uvac, staništa bjeloglavog supa, inače zaštićene vrste”, priopćili su iz te stranke.

Fond za zaštitu ptica grabljivica Srbije na Facebooku je objavio da je šest mladunaca bjeloglavog supa ispalo iz gnijezda, od kojih su tri spašena zahvaljujući čuvarima iz rezervata i mještanima.

Helikopter letio u kritičnom razdoblju za mladunce

“Katastrofa u Specijalnom rezervatu prirode Uvac. Ovih dana je helikopter letio oko gnijezda u koloniji bjeloglavih supova u kritičnom razdoblju kada su mladunci pred polijetanjem iz gnijezda. Mladunci su preplašeni od helikoptera prijevremeno iskakali iz gnijezda i padali u jezero. Evidentirano je šest mladunaca koji su ispali iz gnijezda od kojih su tri spašena zahvaljujući čuvarima i mještanima i preneseno u prihvatni centar rezervata Uvac. Nemamo informacije što je bilo s druga tri mladunaca, a vjerojatno je bilo još nekih mladunaca koje nismo našli…”, stoji među ostalim u objavi Fonda za zaštitu ptica grabljivica.

(net.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *