EVO KAKO DA ZNATE DA LI ĆETE SE RAZVESTI: Ovaj znak pokazuje DA LI ĆETE OSTATI ZAJEDNO DO KRAJA ŽIVOTA – odmah provjerite

EVO KAKO DA ZNATE DA LI ĆETE SE RAZVESTI: Ovaj znak pokazuje DA LI ĆETE OSTATI ZAJEDNO DO KRAJA ŽIVOTA – odmah provjerite

Naučnici su otkrili da što više novca troši na svadbenu ceremoniju, veća je šansa da se brak raspadne. Takođe, ako je prsten vrlo skup, šanse su da brak neće trajati.

fa43a057e59895cd092bb2e97b

Dobra vijest: ista studija pokazuje da medeni mjesec poboljšava odnos supružnika. Dakle, bolje je trošiti novac na putovanje, nego na veliku ceremoniju ili vrlo skupe prstenje.

depositphotos-98676536-stock-video-young-woman-suffering-for-love

Fotografi tvrde da je moguće predvidjeti razvoj braka kako par prereže svadbenu tortu. Većina parova, u kojima se jedan od partnera prevara, razvodi se vrlo brzo nakon toga.

U braku je važno dati slobodu svom partneru. Ali zapamtite da ga previše aktivnosti izvan braka uništava. Također, ako jednom od partnera treba previše pažnje na društvenim mrežama, to je loše za brak.

Većina ljudi misli da djeca čine brak jačim. U porodicama s djecom dolazi do više sukoba jer većina muškaraca postaje nezadovoljna svojim brakom nakon što se rodi dijete.

Još jedno popularno mišljenje je da što je više djece, to je manje šansi da se razvedete. Prvo dijete smanjuje šansu za razvod za 30%, drugo i treće dijete nemaju isti efekat. Parovi s djecom imaju više svađe, ali njihovi su brakovi jači.

f5189f53c898c4f1eb8c61b2f3

Supružnici koji koriste reči “mi”, “naši” i “mi” više od “ja”, “moj” i “ja” srećniji su i razvode se rjeđe. Ako se vole zajedno prisjećati svoje prošlosti, imaju jako dobre šanse da ostanu zajedno.

Gledanje romantičnih komedija zajedno je odličan način da se zbližite, sigurno razgovarate o porodičnim problemima, pa čak i da izbjegnete razvod.

Istina je dobra. Ali, ako svom partneru stalno govorite o nečemu što vam se ne sviđa u vezi njega brak ćete učiniti slabijim. Bolje je razgovarati, ne o stvarima koje ne volite, već o stvarima koje želite dobiti. Na primjer, umjesto „Ne pridajete mi dovoljno pažnje, mogli biste reći:„ Želim više pažnje od tebe. “

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *