CECINA KUMA ZVJERSKI UBIJENA, NIKO NIJE IMAO POJMA: Tragična sudbina mlade novinarke

CECINA KUMA ZVJERSKI UBIJENA, NIKO NIJE IMAO POJMA: Tragična sudbina mlade novinarke

Našla se na pogrešnom mestu…
 
Svetlana Ceca Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan upoznali su se 11. oktobra 1993. godine na proslavi dana Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu, a već 19. februara 1995. godine izgovorili su sudbonosno “Da” pred prijateljima i porodicom.

Cecina kuma na vjenčanju bila je mlada novinarka u usponu Maja Pavić. Samo dvije godine kasnije u februaru 1997. godine, Maja je ubijena u sačekuši sa svojim dečkom Radetom Ćaldovićem Ćentom u Francuskoj ulici.

Maja Pavić, još kao srednjoškolka, zbog ljepote, visine i stasa postala je fotomodel, a onda je završila i dvogodišnje školovanje za novinara-voditelja, jer joj je novinarstvo bio životni san. 1991. počela je da radi na televiziji i da vodi emisije uživo.

Sa Cecom se upoznala 1993. godine kada je angažuje štab Arkanove SSJ da vodi promotivne skupove i stranke.

“Bio je neki mutan novembarski dan. Cecu sam upoznala u garderobi Hale sportova u Pančevu. Na prvi pogled nije mi bila naročito simpatične, a izgleda ni ja njoj. Zašto? Pa, jednostavno tako je bilo. To je trajalo tri dana, četvrtog smo sjele u neki džip i otad smo nerazdvojne. Često smo spavale jedna kod druge, zajedno jele, družile se… Kasnije sam išla na sve njene koncerte, ona je dolazila na snimanje mojih emisije – pričala je Cecina kuma tada za domaće medije.

ceca1

Foto:Printscreen

– Pristala sam naravno – pričala je Maja tada i dodala da je morala da izdrži višenedeljnu gužvu oko vjenčanja. Imala je osjećaj kao da se ona udaje.

Maja Pavić je tada otkrila i kako je upoznala kuma Arkana, koji je za sve novinare bio izazov.

– Postoji. To je Rade Ćaldović. Željkov drug iz djetinjstva. Upoznali smo se u diskoteci 26. aprila 1994. godine i to još traje. I trajalo je, sve do 15. februara 1997. godine. U ranim jutarnjim satima iz heklera sa prigušivačem ubice su likvidirale Radeta Ćaldovića Ćentu, jednog od poslednjih slavnih imena beogradskog i evropskog podzemlja, ali i Maju Pavić, koja se tu zatekla, u Francuskoj ulici, pred Klubom književnika. Maja je tada imala 25 godina.

ceca2

Foto:Printscreen

Ćenta je važio za pripadnika stare garde žestokih momaka koji su dugo vladali asfaltom Srbije i Evrope. Ipak, poslednjih godina je delovalo da se povukao i da želi mrniji život. Sve češće je viđen kako opušteno sjedi sa Majom u gradu, a počeo je da gradi i zajedničku kuću. Neki kažu da se previše opustio i u tom trenutku ga je stigla smrt.

ceca3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *