SLIKA SA GODIŠNJEG ODMORA DO SUZA NASMIJALA SVE: Ali ovo nije najčudnije, BROJ 2. JE POBJEDA GODINE

SLIKA SA GODIŠNJEG ODMORA DO SUZA NASMIJALA SVE: Ali ovo nije najčudnije, BROJ 2. JE POBJEDA GODINE

Na plažama se stvarno može svašta smiješnoga vidjeti. Ove slike su spontano nastale glupiranjem ljudi ili slikanjem onih koji nemaju nimalo srama. Na našu sreću, možemo se barem pošteno nasmijati.

U nastavku pogledajte zanimljive fotografije blamova sa plaža.

BONUS: Za Dan državnosti BiH će dobiti 11 kilometara autoputa na Zeničkoj zaobilaznici

Radovi na Zeničkoj zaobilaznici dugoj 11 kilometara odvijaju se punom parom kako bi sve bilo završeno do 25. novembra, na Dan državnosti, kada je planirano otvorenje ove dionice.Dionica Zeničke obilaznice Zenica jug – Zenica sjever nastavlja se na trenutnu trasu Koridora 5C od Sarajeva ka Zenici, a ekipa portala Klix.ba danas je posjetila gradilište te se uvjerila u intenzitet radova na svih osam sektora koji obuhvataju 11 kilometara autoputa u sklopu kojih se nalazi veliki broj tunela, vijadukta te otvorene trase ceste.

Predstavnik JP Autoceste FBiH Reuf Kadrić za Klix.ba je kazao da postoje određeni problemi na Sektoru 1 koji se nadovezuje na izgrađenu trasu autoputa A1, ali da će sve biti završeno do 25. novembra jer se radi deset puta brže i više.

“Cilj nam je da državi na Dan državnosti poklonimo nove kilometre autoputa A1 koji će u narednom periodu, s obzirom da se nailazi na mnogo lakše terene za rad, spojiti sjever naše zemlje s morem. Zenička obilaznica je najzahtjevnija dionica na Koridoru 5C, ali sretni smo da smo je uspjeli privesti kraju te da će uskoro biti funkcionalna”, kazao je Kadrić.

Najveći intenzitet radova u toku je na Sektoru 1 kod vijadukta Klopče, dok je ostatak dionice doveden pred finalnu fazu postavljanja hidroizolacije i asfaltiranja trase. Također, svi radovi i u tunelima su završeni te će sve biti spremno za otvorenje koje je planirano za nepuna četiri mjeseca.

Kadrić je naglasio da je sve tempirano te da se znaju datumi završetka aktuelnih radova na dionici dugoj 11 kilometara. Na kraju je naglasio da će ovo biti najljepši poklon državi za Dan državnosti te da je uvjeren da će vijadukt Babina rijeka visine 127 metara koji predstavlja građevinsko bh. čudo biti jedan od simbola Zenice s obzirom da je planirano njegovo osvjetljenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *