POTRESNA PORUKA, MILICU MRTVU PRONAŠAO MUŽ: A onda napisao BOLNU REČENICU, “ZAŠTO BAŠ DA …”

POTRESNA PORUKA, MILICU MRTVU PRONAŠAO MUŽ: A onda napisao BOLNU REČENICU, “ZAŠTO BAŠ DA …”

Potraga za nestalom Milicom Jakovljević (20) iz sela Osipaonica kod Smedereva dobila je tragičan epilog. Naime, tijelo mlade žene nađeno je nadomak porodične kuće.

Milica se objesila o stablo oraha u ekonomskom dijelu dvorišta.

Sudeći po objavama na Fejsbuk nalogu njenog supruga Jovana, ona je pronađena mrtva još 27. jula.

On je sa prijateljima podijelio informaciju da mu je supruga preminula uz potresnu poruku.

“Bebo moja, počivaj u miru, nikada te neću zaboraviti. Svaki minut mislim o tebi, suze mi same idu, ne mogu ni da zamislim da te nema. Teško ću bez tebe, ne mogu stvarno da izdržim sve ovo, samo kad bi znala koliko dana sam te tražio, koliko noći neprespavane, koliko dana ne mogu da jedem, i zašto baš ja da vidim na koji način si sebi oduzela život. Volim te, bebo, mnogo i uvijek ćeš biti u mom srcu, anđeli neka te čuvaju bebo moja”, napisao je Jovan i objavio fotografiju sa pokojnom suprugom.

Podsjetimo, Miličino tijelo našao je suprug, a mlada žena je iza sebe ostavila trogodišnjeg dečaka.

BONUS: Izvještaj naučnika iz 60 zemalja: Posljednja decenija najtoplija od kada se mjere temperature

Posljednja decenija je bila najtoplija od kada se mjere temperature zraka, potvrdili su naučnici. Zabrinjavajući su podaci za period od 2014. do 2019. godine.

Svaka decenija od 1980. godine je toplija u odnosu na onu prethodnu, piše britanski dnevni list The Guardian. Najtopliji je period od 2010. do 2019. godine. Temperatura je znatno porasla od 2014. do 2019. kada su zabilježeni i rekordi.

Riječ je o periodu kada su Evropa, Sjedinjene Američke Države i Indija bile pogođene toplotnim valovima. Tada su izmjerene i visoke temperature na Arktiku, a požari su bijesnili od Californije, preko Grčke do Australije.

Klimatolog sa Univerziteta Penn Michael Mann je upozorio da se u predstojećoj deceniji mora hitno djelovati kako bi se smanjio porast temperature.

“O tome mora razmišljati svaki Amerikanac u trenutku kada bude razmišljao za koga glasati na predsjedničkim izborima”, dodao je.

Izvještaj u kojem se upozorava na posljedice globalnog zagrijavanja je sačinilo 520 naučnika iz 60 zemalja. Objavljen je u časopisu Bulletin of the American Meteorological Society. 

Britanski naučnik Robert Dunn je ukazao da je početak ovog milenija bio topliji u odnosu na period industrijske revolucije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *