DOŠLA SAM KUĆI S POSLA I UGLEDALA OVU KĆERKINU PORUKU: Kad sam pročitala šta se na kraju desilo POČELA SAM DA PLAČEM, RAZVODIM SE VEĆ SUTRA

DOŠLA SAM KUĆI S POSLA I UGLEDALA OVU KĆERKINU PORUKU: Kad sam pročitala šta se na kraju desilo POČELA SAM DA PLAČEM, RAZVODIM SE VEĆ SUTRA
mama1

BONUS: EPIDEMIOLOG KON UZDRMAO KRIZNI ŠTAB, EVO ŠTA JE NOĆAS OBJAVIO

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, Predrag Kon, poručio je noćas preko Fejsbuka da bi svoje mjesto u tom tijelu “ustupio” svom profesoru u penziji Zoranu Radovanoviću koji kritikuje “politizaciju struke”.

Kon je napisao da bi mjesto ustupio u slučaju da se formira “nepolitizovano” takvo tijelo, ali da će, dok toga ne bude, on “nastaviti da radi svoj posao” u postojećem štabu.

Radovanović je u više navrata javno kritikovao rad Kriznog štaba, a za list “Danas” izjavio da je moguće da su članovi Kriznog štaba imali “častan razlog zbog kojeg nisu saopštavali prave podatke”, ali da on takav razlog “ne može da vidi”.

Imenovanje novog sastava Kriznog štaba je medju zahtjevima opozicije koje je u srijedu uveče u Beogradu, prije početka demonstracija, iznio Janko Veselinović, jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Na komentar predsjednika Sindikata ljekara i farmaceuta Radeta Panića da Kon “svojim autoritetom” treba da zahteva da se odmah omogući uvid u centralnu nacionalnu bazu podataka o KOVID-19 i da podacima iz nje dokumentovano dokaže da je Radovanović “izašao iz realnosti”, Kon je napisao da je već tražio “kompletan uvid”.

“U medjuvremenu imam uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Do kraja mi je jasno šta se dogodilo. Na desetine razgovora sam obavio. Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske dokumentacije i protivno zakonu o medicinskoj dokumentaciji, svakako nisam ja”, kazao je Kon.

Dodao je da je nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju, da se to odnosi i na broj pozitivno testiranih, a da su “teška svinjarija” tvrdnje da je posredi poltizacija problema za koju on snosi moralnu odgovornost, prenosi portal “Alo.rs”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *