BOLUJEM OD KORONA VIRUSA DUŽE OD 3 MJESECA: Ove tri stvari vam niko neće reći, a morate ih znati

BOLUJEM OD KORONA VIRUSA DUŽE OD 3 MJESECA: Ove tri stvari vam niko neće reći, a morate ih znati

Danas je zvanično moj 100. dan borbe sa Kovidom-19. Prve simptome osetila sam 17. marta, nedugo nakon što se moja 16-godišnja kćerka testirala na virus i dobila pozitivan rezultat.

Tako svoju priču za Hafington Post počinje En Valas koja preko tri meseca bije bitku sa korona virusom, a ovo je njena priča.

Kada su mi ljekari rekli da ću dvije sedmice morati da budem u karantinu, to mi je zvučalo predugo. Pojma nisam imala šta me zapravo čeka. Otkad sam dobila pozitivan rezultat, rado sa ljudima na društvenim mrežama dijelim svaki detalj svoje bolesti i mnogi mi pišu tražeći savjete i iskustva. Evo nekih najčešćih dilema koje mi šalju.

kororna

Foto:Facebook

PLAŠIM SE DA KAŽEM LJUDIMA DA IMAM KORONA VIRUS

Moramo da se riješimo ove stigme. Stid neće pomoći nikome i ako ste bolesni, treba vam pomoć i podrška. Znam to iz prve ruke – sedmicama nisam mogla da uradim ništa nakon što sam se razboljela. Nisam mogla ni da pričam – nisam imala dovoljno kiseonika ni za to. I danas, tri mjeseca kasnije, svakodnevni poslovi me ostave bez daha. Ovo nije trenutak da se osamite. Naravno, ne treba nikog da izlažete opasnosti, ali neko treba da vam donosi hranu i pomogne vam.

NIKO NE VJERUJE DA SAM I DALJE LOŠE, PROŠLO JE 2 MJESECA

Ja sam imala sreće da niko u mom okruženju nije pomislio da se foliram. Tri mjeseca otvoreno pričam o svom iskustvu i činjenica je da mnogi pacijenti još dugo nose posljedice ovog virusa. Vjerujte im. U ova tri mjeseca naišla sam na mnogo ljudi koji prolaze kroz isto.

LJEKAR KAŽE DA IMAM BLAGE SIMPTOME I DA OSTANEM KOD KUĆE, ALI TO JE BILO PRIJE 2 MJESECA I NIJE MI BOLJE

Ako ste vi ili neko koga znate bolesni od Kovida-19, morate da zahtjevate najbolju moguću negu. Trenutno je pandemija, bolnice i ljekari su preopterećeni i suočavaju se sa nepoznatom bolešću. I sama sam morala da obavim nebrojeno mnogo poziva i da insistiram da me testiraju. Ima mnogo protivrečnih informacija.

Morate da insistirate u traženju nkege za sebe. Kovid-19 još dugo neće otići i prioritet mora da vam bude vaše zdravlje, kao i zdravlje svih vaših.

Novi.ba/Žena.Blic.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *