Barbarić: Provjerit ćemo još potencijalnih reprezentativaca

Barbarić: Provjerit ćemo još potencijalnih reprezentativaca

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je na okupu u Trening centru NSBiH u Zenici, po prvi put predvođena novim selektorom Ivicom Barbarićem. Jučer je odigran i prvi prijateljski meč u kojem je bh. tim izgubio rezultatom 0:1 od Srbije, ali selektor nakon meča nije imao primjedbi na zalaganje igrača.

Prvi utisci

Barbarić impresijama na prvoj akciji sa juniorskim nacionalnim timom kaže:

– Moji prvi utisci na početku rada sa ovom selekcijom su veoma dobri. Uvjeti za rad u Trening centru su zaista na visokom nivou, a momci su disciplinirani i na njihovo ponašanje i rad nemamo zamjerki. Ono što je bila otežavajuća okolnost pred jučerašnji meč je to što su momci u subotu i nedjelju igrali utakmice za klubove, tako da su imali samo jedan trening. S tim u vezi ono što su pokazali na utakmici je možda i iznad onog što smo očekivali.

O planovima za budućnost selektor je rekao:

„Planiramo da iskoristimo vrijeme pred nama da gledamo što više utakmica i skautiramo igrače. Ima u ovoj generaciji još potencijalnih reprezentativaca koje trebamo da provjerimo, kao i igrača iz inostranstva na koje sad nismo mogli da računamo. U fazi smo selektiranja i potrudit ćemo se da što manje pogriješimo i odaberemo najbolje igrače za ovu selekciju. Ova generacija zbog korone nije imala mnogo okupljanja, ali bitno je da smo krenuli sa radom i vjerujem da ćemo na vrijeme pripremiti ekipu za izazove koji su pred njima.

Ivica Barbarić se osvrnuo i na sutrašnji meč:

Osvježiti ekipu

– S obzirom na to da su igrači imali malo vremena za odmor, u jučerašnjem susretu vjerojatno nismo mogli bolje. Potrudit ćemo se da osvježimo ekipu i da igrače što bolje pripremimo za sutrašnji meč sa Srbijom. Protivnik je kvalitetan, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Nekad možeš izaći na teren i konstantno napadati, a nekad je potrebno svojski zapeti da bi se stvorile dvije ili tri situacije u kojim se može postići pogodak. Pripremićemo se na najbolji mogući način, pa ćemo vidjeti sutra šta možemo napraviti – zaključio je Barbarić.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Srbija na programu je sutra u 12 sati u zeničkom Trening kampu uz direktan prijenos na zvaničnom YouTube kanalu NSBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *