PRVA FOTOGRAFIJA JOCE AMSTERDAMA POSLE 12 GODINA: Kralj srpskog podzemlja pušten na slobodu (FOTO)

PRVA FOTOGRAFIJA JOCE AMSTERDAMA POSLE 12 GODINA: Kralj srpskog podzemlja pušten na slobodu (FOTO)

Sreten Jocić (59), poznatiji kao Joca Amsterdam, koji u požarevačkom zatvoru Zabelasluži kaznu od trinaest i po godina, proteklog vikenda izašao je na slobodu, ali samo na vikend.

Jocić je posle 12 godina prvi put je proveo nekoliko dana izvan zatvorskih zidina.

“Njega su ispred Zabele dočekali članovi porodice, supruga Vera i sinovi. Nisu se zadržavali u prestonici, već su otišli van grada”, kaže izvor blizak porodici Jocić.

Joca Amstedram je važio za kralja srpskog podzemlja, a pojavila se njegova fotografija sa slobodne koja pokazuje da ga boravak u zatvoru nije mnogo uticao na njegov fizički izgled kao i da se nije mnogo promenio. On i dalje ima prepoznatljivu frizuru, a jedino se primećuje je da je tokom godina blago osedeo.

joca amsterdam

IZVOR: KURIR

Podsetimo, Jocić je uhapšen 27. aprila 2009. zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića. Međutim, na kraju sudskog postupka on je pravosnažno oslobođen, a umesto da bude pušten iz pritvora, koji mu je ukinut 28. decembra 2012, on je prebačen iz Centralnog zatvora u Zabelu, na izdržavanje kazne od 15 godina zatvora za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, 1995. godine.

(Mondo/Kurir)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *