Kaotični prizori: Poplavljena brojna dvorišta, podrumi, ima i odrona; Pukla cesta – nema je više

Kaotični prizori: Poplavljena brojna dvorišta, podrumi, ima i odrona; Pukla cesta – nema je više

Voda se slijeva iz šume na cestu, a zaštopana kanalizacija ne može progutati vodu te ulazi stanovnicima Jagodnjaka u dvorišta, garaže i potkućnice

U nedjelju oko 13 sati područje Požege zahvatile su obilne oborine (50 do 70 po četvornom metru). Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće. Kako je javila civilna zaštita, najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga.

“Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona. Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce. Angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Služba civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena”, priopćila je civilna zaštita.

Video pogledajte OVDJE

Dodaju kako se zbog mnogobrojnih poziva građana, dio njih ‘prelijeva’ u Županijski centar 112 Osijek.

Kako javlja 034portal, stanovnci Jagodnjaka nakon današnje poplave ponovno se osjećaju kao zadnja rupa na svirali. Uslijed jakih kiša koje su se poslijepodne nadvile nad Požeštinom u Ulici Jagodnjak došlo je do pucanja ceste i to između kućnih brojeva 180-120. Voda se slijeva iz šume na cestu, a zaštopana kanalizacija ne može progutati vodu te ulazi stanovnicima Jagodnjaka u dvorišta, garaže i potkućnice.

“Zvali smo Grad milijun puta da stave više šahti. Dodali su samo dvije i otišli, a problem je i dalje ostao. Poplave su češće otkad si počeli graditi nogostup. Ljudi koji žive uz tu sad propalu cestu, ne mogu više autima. Kako će na posao, tko će ih voziti? Grad koji odobrava tu traljavost ili netko treći?”, pitaju se stanovnici Ulice Jagodnjak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *