Sukob u Banja Luci ne prestaje, zbog Gorice Dodik se oglasio ljutiti Draško Stanivuković: “Privatna država još jednom pokazuje zube!”

Sukob u Banja Luci ne prestaje, zbog Gorice Dodik se oglasio ljutiti Draško Stanivuković: “Privatna država još jednom pokazuje zube!”

Drama oko nekretnina u Banja Luci ne prestaje, ali ni sukob Gorice Dodik i Draška Stanivukovića.

Uprava za inspekcijske poslove RS uvažila je prijedlog Gorice Dodik, kojom se odlaže rješenje o rušenju nelegalno izgrađenih objekata na terasi restorana „Agape“ u centru Banja Luke i to isti dan kada je ona i podnesena, saznaje BUKA.

Nakon što su gradski inspektori utvrdili da je investitor bez pribavljene dozvole izveo radove na dogradnji terase na vrhu RК „Boska“, te izdali rješenje o rušenju i postavljanje trake, ponovo je reagovala inspekcija.

Oni su prijedlog Gorice Dodik usvojili ekspresno, 7.6, odnosno isti dan, kada je i uložena, te na taj način omogućili restoranu da i dalje radi i spriječili postavljanje trake.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je za BUKU kako Inspektorat ponovo staje na stranu djece, kumova i prijatelja porodice Dodik i to nikada hitnije i brže reagujući po žalbi.

“Ovo je prijedlog koja odlaže rješenje o rušenju i stavljanje trake koja je planirana danas, što znači da ćemo imati još jedan nelegalno izgrađen objekat u gradu koji radi – rekao je Stanivuković, dodajući da slučaj identičan kao kada je u pitanju rušenje „Кajak-terase“ gdje je također reagovala republička inspekcija.

Podsjećamo da je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS poništilo rješenje Urbanističko-građevinske inspekcije Grada Banja Luka kojom se naređuje rušenje bespravno izgrađene “Кajak terase“.

“Privatna država još jednom pokazuje zube i umjesto da jača institucije, snaži pojedince okupljene oko jedne porodice” rekao je Stanivuković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *