Vučić: Dok sam ja predsjednik u Srbiji neće biti rezolucije o Srebrenici

Vučić: Dok sam ja predsjednik u Srbiji neće biti rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu “stavi kolektivni žig na svakog pripadnika srpskog naroda”, jer je rezolucija uopštena i u njoj se “ne pominju pojedinci koji su počinili užasna djela”.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti povodom Dana policije rekao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podnijeta dva prijedloga, “neće saglasiti dok je predsjednik Srbije”.

102912-vucic-3-fmob

Prema njegovim riječima, oni koji se u Srbiji zalažu za donošenje rezolucije o Srebrenici žele “da se dodvore nekim ambasadorima računajući da će ih (oni) dovesti na vlast na ovaj ili onaj način”, prenijela je Beta.

On je rekao da je “potpuno jasno” da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament “protiv vitalnih interesa srpskog naroda”.od hoće”, rekao je Vučić i dodao da se “Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori”.

Prema njegovim riječima, Srbija će se u odnosima sa Crnom Gorom što prije vratiti “na put ekonomije”.

“Spremni smo da pomognemo, samo nemojte da mnogo pričate o prijateljstvu i bratstvu”, rekao je Vučić.

Izvor:Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *