GRAD VELIKI KAO KOKOŠIJE JAJE POGODIO SUSJEDNU OPŠTINU: Apokaliptično vrIJeme se NASTAVLJA!

GRAD VELIKI KAO KOKOŠIJE JAJE POGODIO SUSJEDNU OPŠTINU: Apokaliptično vrIJeme se NASTAVLJA!

„Ovde kod nas padao je redak, ali izrazito krupan grad. Skoro veličine jajeta i tensike loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta“, izjavio jeza RINU Ivan Stišović iz sela Katići.

Jako nevreme protutnjalo je kroz ivanjički kraj, grad je pogodio sedam mesnih zajednica. Najveća šteta pričinjena je u malinjacima, ali i na oranicama i njivama.

„Ovde kod nas padao je redak, ali izrazito krupan grad. Skoro veličine jajeta i tensike loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta“, izjavio jeza RINU Ivan Stišović iz sela Katići.

U ostalim selima, padao je sitniji ali dosta intenzivniji grad, tako da je na usevima prilinjena veća materijalna šteta.

„Maline su poprilično uništene, a u fazi smo berbe. Kako će proteći do kraja sezone u ovim našim fabrikama pod otvorenim nebom nikad se ne zna“, kaže Rade Ćirović.

Prema prvim infiomacijama sa terena, protivgradni strelci su dejstvovali sa svojih pozicija.

„Ispaljeno je oko 100 raketa i strelci su upeli da razbiju gradonosne oblake, na taj način pričinjena je znatno manja materijalna šteta. Nakon prijava građana znaćemo kolika je tačno šteta na zasadima voća, a ekipe će svakako obići teren i proveriti stanje na putnoj infrastrukturi “, izjavio je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *