NAŠ POZNATI MUZIČAR NA IVICI EGZISTENCIJE, TRAŽI POSAO I RADIO BI BILO ŠTA: Dug za STRUJU 100.000 DINARA, ne zna gde udara!

NAŠ POZNATI MUZIČAR NA IVICI EGZISTENCIJE, TRAŽI POSAO I RADIO BI BILO ŠTA: Dug za STRUJU 100.000 DINARA, ne zna gde udara!

Muzičar Bojan Krstić, višestruko nagrađivani trubač iz Vladičinog Hana, priznaje da je na ivici egzistencije, jer otkako je počela pandemija korona virusa nije imao nijedan nastup.

– Sve što sam stekao je sada nevažno. Kažu mi “živiš u kući kao kralj”… Pa moja porodica ne može da jede zidove, sada kada smo više od godinu dana bez ijednog dinara prihoda – počeo je priču Bojan za “Novosti”.

Kako kaže, zakucao je na mnoga vrata i radio bi bilo šta. Situaciju će makar malo da mu olakša odluka Vlade Srbije da će samostalni umetnici čiji status je utvrdilo reprezentativno udruženje dobiti pomoć u vidu dve minimalne zarade, u julu i avgustu.

Bojan Krstić

– Dok sam radio nikada ništa nisam tražio od države. Šestočlana porodica živela je od moje trube, a sada nas hrani samo očeva penzija od oko 16.000 dinara. Od toga živimo on i bolesna majka, moje dvoje dece i žena – rekao je Bojan za pomenuti list.

Kako je dalje naveo, tražio je pomoć predsednika opštine Lučani, pitao u opštini Vladičin Han, i obećali su mu jednokratnu pomoć u iznosu od 3.000 dinara.

– Pre nego što je počela pandemija imao sam zakazane festivale u Evropi, a imao sam i dosta ugovorenih svadbi. Početkom aprila je počelo sve da mi se otkazuje, svi su se uplašili i normalno počelo je zatvaranje. Moj poslednji nastup pre pandemije bio je doček 2020. godine. Od tada do danas ja nisam imao svirku, ali baš nijednu. Smatrao sam da je neodgovorno da radim kao neki krišom, jer poštujem ovu državu i želim da zaštitim i sebe i svoju porodicu – rekao je Krstić.

Bojan Krstić

On je dodao da će mu, i ako se desi da uskoro počne da radi, biti potrebno nekoliko godina da vrati ogromne dugove. Kako je priznao, samo za električnu energiju duguje 100.000 dinara.

– Nisam jedini, ali me nije sramota da javno progovorim, jer je u pitanju moja porodica. Mnogi su imali pomoć države, a mi koji smo godinama predstavljali zemlju u svetu i na Guči uveseljavali narod, našli smo se u bezizlaznoj situaciji – tvrdi muzičar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *