KOLIKO ZAISTA DUGO TREBA DA TRAJE ODNOS? Stručnjaci imaju odgovor KOJI NISTE ZNALI! Muškarci, ne budite DEPRIMIRANI

KOLIKO ZAISTA DUGO TREBA DA TRAJE ODNOS? Stručnjaci imaju odgovor KOJI NISTE ZNALI! Muškarci, ne budite DEPRIMIRANI

Verujemo da, kada je vođenje ljubavi u pitanju, imate neku svoju meru.

Ali, da li ste se zapitali koliko bi trebalo da traje, da bi i druga strana bila zadovoljna?

Stručnjaci tvrde da imaju odgovor.

Veliko istraživanje je sprovedeno na više od 3.800 seksualno aktivnih muškaraca i žena i pokazalo je da zaista postoji nešto što možemo da nazovemo “prekratko”, “predugo” i “idealno”.

Seks
foto: Profimedia

IFL Science piše da je otkriveno da žene, u proseku, žele da seks traje 25 minuta i 51 sekund, odnosno da je za njih to idealna mera za zadovoljstvo.

Iako ste verovatno pomislili da bi muškarci na to odmahnuli rukom, oni su sa ovim izgleda saglasni, jer preferiraju upravo toliku dužinu same penetracije – od oko 25 minuta i 43 sekunde.

Ali, studija je otkrila i da muškarci često nisu objektivni što se tiče prosečnog trajanja akcije u krevetu pa često precenjuju koliko je seks trajao.

Stvarne brojke u suprotnosti sa očekivanjima

Kod 27 posto ljudi seks u proseku traje od tri do sedam minuta, za 18 posto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže da im seks, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Kao glavne “krivce” za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od minuta. Više od 90 posto žena ne može da doživi orgazam u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno zakinuto, pišu Nezavisne.

Šta je za žene prekratko, a šta predugo

Većina žena u studijama odgovara da im je prekratko sve što traje kraće od pet minuta, dok su nešto “blaže” kod procenjivanja onoga što je predugo – za većinu je to seks koji traje duže od pola sata.

Ipak, ti podaci ne bi trebalo da deprimiraju muškarce, ističu istraživači, zbog toga što će žene zanemarivanje predigre, neiniciranje seksa, izbegavanje pružanja oralnog užitka i posvećenost isključivo genitalijama doživeti kao veći prestup i grešku partnera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *