NEZAPAMĆENO NEVRIJEME ZAHVATILO REGION, padao grad veličine oraha: Uništeni usjevi, sve se zabijelilo

NEZAPAMĆENO NEVRIJEME ZAHVATILO REGION, padao grad veličine oraha: Uništeni usjevi, sve se zabijelilo

Područje opštine Negotin zahvatilo je nezapamćeno olujno nevrijeme praćeno gradom i kišom.

Grad veličine oraha nanio je popriličnu štetu poljoprivrednim proizvođačima u rejonu od Sikola do Rečke i Mokranja.

Najteže je prošlo selo Rečka, čiji stanovnici ne pamte ovakvu vremensku nepogodu. Grad je bio veličine oraha, ali je padao u velikim količinama, pa su u nekim dijelovima zabijelele parcele.

negootin

foto: Facebook

Mnogi tremovi i krovovi će morati da se podhitno poprave jer su uništeni gradom. Velike su štete i na plastenicima, pa će mnoga domaćinstva morati da zamjene postojeće folije i stubove.

“U potpunosti je uništen bostan, kukuruz, grožđe, ali i povrtarske kulture na više od 250 hetara u centralnoj zoni sela, a velika je materijalna šteta na usevima, na ratarskim i drugim kulturama na još preko 300 hektara površine u ostalim delovima Rečke”, istakla je Toplica Đorđević, odbornik iz Rečke.

nevrijeme-negotin

foto: Facebook

Više je nego izvjesno da će ovogodišnji prinos kukuruza, ali i ostalih ratarskih i povrtarskih kultura u ovom selu, ali i u Mokranju i Dikolu, biti znatno manji uslijed oštećenja na usjevima pričinjenih gradom.

U lokalnoj samoupravi navode da će formirati komisiju koja će na licu mjesta sagledati šta je sve uništeno u ovom, ali u ostalim selima pogođenih gradom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *