DETALJI TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Vozač BMW-A nije kočio prije udarca u kamion

DETALJI TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE: Vozač BMW-A nije kočio prije udarca u kamion

Tragedija u okolini njemačkog grada Regensburga koja je ugasila četiri života mladih ljudi iz Aleksinca, presedan je čak i za autoputeve u Njemačkoj, gdje teške saobraćajne nesreće nisu rijetkost.

U svijet su, iz ovog dijela Evrope, poslate stravične slike izvlačenja tijela Nikole Stankovića (30), Milana Lepojevića (27), Srđana Asanovića (31) i Miloša Utkovića (33). Policija intenzivno radi na istrazi, da bi došla do saznanja šta je dovelo do sudara putničkog automobila i kamiona.

Policija i tužilaštvo u ovom gradu u najjužnijoj saveznoj pokrajini Bavarskoj, još ne saopćavaju javnosti nikakve informacije o ovoj nesreći koja je u svim medijima prozvana “horor saobraćajkom”. To je, inače, praksa u ovoj zemlji da bi se spriječio eventualni uticaj na dalji tok istrage.

Činjenica da je uviđaj trajao satima i da šteta, prema prvim proračunima, premašuje 15.000 eura, svrstava nesreću u kojoj su život izgubili srpski državljani, u kategoriju najtežih. Autoput A3 bio je, na ovom svom dijelu, od Regensburga ka Nirnbergu, zatvoren od momenta nesreće koja se dogodila oko 9:30 sve do 15 sati, navodi FAZ.

Njemački mediji pišu da je vozač kamiona, Mađar star 41 godinu još u šoku, iako nije pretrpio fizičke povrede. Još je nepoznato šta je vozača BMV-a, sa njemačkim tablicama, navelo na potez koji je doveo do četvorostruke pogibije. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da vozač putničkog automobila nije kočio prije nego što je, svom silinom, udario u kamion sa mađarskim tablicama.

Zbog činjenice da je riječ o nesvakidašnjoj teškoj saobraćajki, na lice mjesta je odmah, pored ambulantnih, vatrogasnih kola i helikoptera poslat i psiholog, kao i specijalac iz policijskih redova, koji pruža utjehu pogođenima u takvim situacijama. Lokalni mediji iz Regensburga i okoline pišu da su četvorica muškaraca od težine zadobijenih povreda preminuli na licu mjesta. BMV u kom su se nalazili, “uništen je maltene do posljednjeg atoma”, saopćila je regensburška policija, piše Kurir.

DIJELOVI AUTOMOBILA I CIPELA

Njemački dnevnik koji izlazi u Bavarskoj, piše da se BMV tako silovito zakucao u kamion da putnici u njemu nisu imali ama baš nikakvu šansu za preživljavanje. Prizor koji je ostao poslije nesreće bio je jeziv, dodaje ovaj list. “Među dijelovima razorenog automobila ležala je i jedna cipela… – navodi list.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *