OVOM SE NIKO NIJE NADAO: Evo šta se trenutno dešava u Srebrenici

OVOM SE NIKO NIJE NADAO: Evo šta se trenutno dešava u Srebrenici

Nakon što je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić naredio skidanje banera kojim se čestita predstojeći Kurban bajram, vjernici su se organizirali i postavili na nekoliko drugih privatnih objekata banere. Imam u Srebrenici Ahmed ef. Hrustanović objavio je slike na Twitteru
te poručio Grujičiću da ih ne može “skinuti koliko oni mogu postaviti”. Centralna bajramska svečanost i bajram namaz je u 06:00 sati u Bijeloj džamiji u Srebrenici. Bajram će se još klanjati u: džamiji u Gornjim Potočarima, džamiji u Sućeskoj, džamiji na Osmačama, džamiji na Osatu, džamiji na Dobraku, džamiji u Luci, džamiji u Slapovićima.

Nakon što su danas postavljene čestitke povodom kurban bajrama, Mladen Grujičić je naredio da se sve čestitke skinu. Kako portal ZASREBRENICU.ba saznaje, Mladen Grujičić je naredio pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica da poskidaju sve bajramske čestike, samo nekoliko minuta nakon što su ih postavili. Mladen Grujičić je ovim činom nastavio svoju mržnju prema nesrpskom stanovništvu ove opštine. Nakon što je protjerivao Bošnjake, odlučio je protjerati i praznike. Kako saznajemo, načelnik jednog odjeljenja u opštini koji je Bošnjak i kojeg su Bošnjaci postavili na tu funkciju nije se smio usprtivito Mladen Grujičiću. Ipak je plata bitnija od svakog Bošnjaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *