Počeli neredi: Napali i pretukli naše državljane?!

Počeli neredi: Napali i pretukli naše državljane?!

Društvenim mrežama kruži i video koji prikazuje dvojicu pretučenih navijača kako šepaju po Varšavi. Pretpostavlja se da su Hrvati, no nitko ne može potvrditi kako su se našli u glavnom gradu Poljske

Čekamo vas u Varšavi! Bit će lijepo kad dođe ovo smeće, vojska će morati u glavni grad! Čekaju vas pozdravi, samo su neke od poruka na društvenim mrežama koje su poljski huligani Teddy boysi uputili Bad Blue Boysima prije uzvratne utakmice Dinama i varšavske Legije u pretkolu Lige prvaka koja je na rasporedu u utorak, 10. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Nakon makljaže u zagrebačkoj Dubravi, gdje su poljski navijači izvukli deblji kraj, obećali su uzvratiti Boysima. A obračuni na ulicama Varšave krenuli su dan prije utakmice. 

Grupa od 30 navijača Legije napala je četvoricu navijača Dinama na glavnom trgu u Varšavi i dobro ih pretukla, prenose poljske navijačke stranice na društvenim mrežama. 

Naime, nakon nereda u Dubravi, u kojima su Poljaci pobjegli i izvukli deblji kraj, bilo je za očekivati da će u Varšavi tražiti, oprostite na izrazu, osvetu. U silnom bijesu i ljutnji, kako saznajemo, nisu marili za navijački kodeks i napali su ljude koji nemaju veze s Bad Blue Boysima.

Društvenim mrežama kruži i video koji prikazuje dvojicu pretučenih navijača kako šepaju po Varšavi. Pretpostavlja se da su Hrvati, no nitko ne može potvrditi kako su se našli u Varšavi, jesu li Hrvati na radu u Poljskoj, simpatizeri Dinama ili nešto treće.

Jedan je gol do pasa, potrgane majice, dok prvi šepa s vidljivim ozljedama glave. Srećom po Hrvate, ako doista jesu, da je specijalna policija filmskom brzinom stigla na mjesto tučnjave pa su se huligani Legije razbježali.

Pored jednog ozlijeđenog navijača, za kojeg se pretpostavlja da je hrvatski državljanin, hoda i medicinski tehničar prema kolima hitne pomoći. Bad Blue Boysi, najžešći navijači Dinama, još nisu stigli u Varšavu, njihov dolazak očekuje se na dan utakmice…

Navijači Legije ovih su dana poprilično aktivni na društvenim mrežama. Svim silama žele se osvetiti Boysima pa su posegnuli i za nekim očajničkim mjerama. Na navijačkim stranicama objavljuju fotografije pretučenih navijača s tvrdnjom kako je riječ o navijačima Dinama. No, zapravo je riječ o tučnjavi između navijača Chelseaja i Manchester Cityja čiji su klubovi u svibnju u Varšavi igrali finale Lige prvaka.

Inače, dinamovce će na stadionu Wojska Polskiego dočekati paklena atmosfera.  Navijači Legije poznati su po odličnoj koreografiji i neumornim grlima koja sigurno neće štedjeti protiv Dinama nakon što njihov klub ima aktivnih 1-1 prije uzvrata. U ovome trenutku je prodano više od 27 tisuća ulaznica, a na dan utakmice stadion bi mogao biti i rasprodan. Ukupni kapacitet je 31.800.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *