Nije imala pojma da je trudna: Bebina glava počela izlaziti iz nje, žena (41) je premrla od šoka…

Nije imala pojma da je trudna: Bebina glava počela izlaziti iz nje, žena (41) je premrla od šoka…

Prošloga tjedna 41-godišnja Karla Akuhata iz Novog Zelanda nije mogla zaspati zbog užasnih grčeva. Pomislila je kako joj se vratila menstruacija nakon nekoliko mjeseci.

Nakon što se otuširala i vratila u spavaću sobu, bol se samo pojačala. Počela se tresti i pala je na koljena. Shvatila je da nešto nije u redu i kod prepona je napipala – glavu te je shvatila da se upravo porađa.

Samo 15 minuta kasnije Karla je rodila sina Tamarangija na podu spavaće sobe, piše The Sun.

Suptilni simptomi trudnoće

Svjesna je da joj mnogi neće vjerovati da nije imala pojma da je trudna, no u retrospektivi, kaže, postojali su neki suptilni znakovi.

Mjesecima nije imala energije i patila je od nadutosti, no sve je pripisala stresu na poslu i medicinskom stanju s kojim se nosila. Usto, posljednjih tjedana dobila je pet kilograma, no nije imala klasični trudnički trbuh. Nitko od njezinih bližnjih nije mislio da je trudna.

Iako su prikrivene trudnoće poput njezine rijetkost, češće su nego što mislimo.

Prethodni problemi sa začećem

Karla je mislila da nije moguće da ponovno zatrudni zbog njezine dobi, ali i zato što je uvijek imala problema sa začećem. Prije 15 godina rodila je prvog sina, a čak i tada joj je bilo teško zatrudnjeti. U drugoj dugoročnoj vezi ponovno je pokušala začeti, no bez sreće.

Također, znali su proći mjeseci da ne dobije menstruaciju. Zbog toga joj je brzo dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika, stanje s kojim je teže zatrudnjeti.

Uz sve to, Karla je bila aktivna sve do ovog mjeseca i sredinom kolovoza završila je svoju sezonu igranja netballa. Prošlog tjedna povukla se u dom roditelja zbog lockdowna na Novom Zelandu i tri dana je provela u krevetu žaleći se na nadutost.

Njezinu majku zbunilo je to što je jela unatoč nadutosti i tada je izrekla prvu šalu o trudnoći.

Nikoga nije zvala u pomoć

Dok je klečala uz krevet u ranim jutarnjim satima i borila se s boli, rodila je drugog sina. Nikoga nije pozvala u pomoć jer je bila gola i nikome nije htjela smetati.

“Bebina glava je izlazila iz mene, nisam imala izbora nego tiskati”, rekla je Karla. Kada je Tamarangi rođen nešto prije šest sati ujutro, 41-godišnjakinja je nazvala majku koja je baš završavala smjenu u obližnjoj bolnici.

“Mama, znam da si se šalila da bih mogla biti trudna, ali upravo sam rodila”, rekla joj je kći u razgovoru.

Kada joj je majka stigla doma, Karla je već zamotala sina u ručnik i držala ga na prsima, no nije uspjela odrezati pupčanu vrpcu.

Majka prionula na čišćenje

“Znala sam da je dobro zbog zvukova koje je ispuštao”, izjavila je Karlina majka koja je brzo prionula na čišćenje.

“Soba je izgledala poput mjesta ubojstva i mama nije htjela da ju bolničari vide u takvom stanju”, kazala je Karla kroz smijeh.

Medicinsko osoblje prerezalo je pupčanu vrpcu te se pobrinulo za majku i sina. Već u popodnevnim satima pustili su ih iz bolnice natrag doma. U međuvremenu njezina šogorica je okupila obitelj kako bi nabavili odjeću za bebu, čiji dolazak nisu očekivali.

“Kada smo se vratili iz bolnice, sin je imao sve što je trebao”, rekla je Karla.

Nakon toga priopćila je vijest djetetovom ocu i ispričala svoju priču u statusu na Facebooku. Zatrpana je porukama podrške od strane prijatelja i obitelji, a mnogi nazivaju njezina sina “čudom”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *