Roditelje nisam mogla da biram, ali sam promijenila vjeru: Nada Topčagić otkrila zašto joj je majka živjela u prikolici!

Roditelje nisam mogla da biram, ali sam promijenila vjeru: Nada Topčagić otkrila zašto joj je majka živjela u prikolici!

– Meni tadašnji hodža nije dozvolio da sahranim oca kako ja želim, već pod njihovim uslovima i cijenama. To je tada za mene bilo neprihvatljivo, a kako sam čula, oni su imali dil sa kamenorezačkom radnjom. Ja i ne znam gdje je moj otac tačno sahranjen, orjentisala sam se ranije po četiri šljive, kojih danas više nema. Ime nikada nisam mijenjala, kada sam ja rođena, u selu su bile svega tri ili četiri Nade. Meni jesu roditelji bili muslimani, ali roditelje nisam mogla da biram, vjeru sam promijenila.

– Meni je Srbija sve pružila – kazala je pjevačica i dodala: – Šta oni meni zamjeraju, što bih tamo odlazila, meni su roditelji umrli, ja tamo nemam nikoga. Moja majka je bila kod moje sestre u Njemačkoj, a poslije je bila u kamp-prikolici. Sestra je nju odvela kod sebe, ali je majka htjela da se vrati na taj plac. Sestra ima 65 kuća. Oni su tamo svima davali kuće, ja da sam znala da tražim od Republike Srpske da i moja majka dobije kuću, samo njoj nisu dali.

– Oni su rekli da ne treba Nadinoj majci, jedna kćerka radi u Njemačkoj, sin u Italiji, a Nada je pjevačica. Znam ja o čemu je riječ, dobili su ih i oni koji su ratovali protiv Srbije, ali sam ja zgrožena time što su svi koji su baš ratovali protiv Srbije podigli velike kuće. Moja sestra je mnogo brinula o majci, obe smo, pa i sestrina kćerka iz Modriče je brinula o našoj majci, ona je sa njom bila sve vrijeme – zaključila je Nada.

.

.

.

.

.

.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *