Mislila je da ima masnice zbog željeza, a onda je dobila zastrašujuću dijagnozu: “Krenula sam vrištati”

Mislila je da ima masnice zbog željeza, a onda je dobila zastrašujuću dijagnozu: “Krenula sam vrištati”

Emma se nada da će njezina priča pomoći drugima da ‘slušaju svoje tijelo’ i zatraže liječničku pomoć kada uoče da nešto nije u redu.

Emma Lynch (24) iz Škotske šokirala se kada je saznala da su modrice koje su se nasumično pojavljivale po njezinom tijelu simptom raka, a ne nedostatka željeza, kao što je prethodno mislila, prenosi Mirror.

Majka četvero djece primijetila je masnice po nogama i rukama, ali pripisala ih je niskoj količini željeza. Ubrzo nakon toga proširile su joj se po cijelim nogama te je hitno prevezena u bolnicu s povišenom temperaturom i ubrzanim otkucajima srca. Krvne pretrage pokazale su da zapravo boluje od akutne mijeloične leukemije, agresivnog raka bijelih krvnih stanica.

‘Slušajte svoje tijelo’

Otkako je dobila dijagnozu, Emma je započela s intenzivnom kemoterapijom, zbog koje više nije na raspolaganju svojim jednogodišnjim blizancima i starijoj djeci koja imaju četiri i šest godina.

“Kada sam saznala dijagnozu, isključila sam se. Osjećala sam se kao da nisam u sobi, sve je odzvanjalo, a onda sam čula liječnika kako kaže: ‘Stvarno mi je žao, ali imate akutnu mijeloičnu leukemiju’. Vrisnula sam. Nisam ni plakala, samo sam vrištala. Osjećala sam se kao da me udario vlak. Nakon što sam došla k sebi, prva mi je pomisao bila da se moram boriti zbog svoje djece. Od tada se svaki dan borim zbog njih”, otkrila je u razgovoru za Glasgow Live.

S kemoterapijom je počela pet dana nakon dijagnoze. Emma se nada da će njezina priča pomoći drugima da “slušaju svoje tijelo” i zatraže pomoć kada uoče da nešto s njima nije u redu.

“Prije dijagnoze imala sam modrice koje su se nasumično pojavljivale na mom tijelu. Osjećala sam umor, a desni su mi krvarile, ali ono što me natjeralo da odem liječnicima su natečene noge i gležnjevi koji su bili bolni i crveni”, prisjetila se.

Mlada majka želi pobijediti bolest

Tada joj je dijagnosticiran celulitis i prošla je kuru antibiotika, međutim tjedan dana kasnije postalo joj je jasno da zaista nije dobro.

“Počela sam se osjećati jako loše, imala sam temperaturu i drhtala sam, a srce mi je ubrzano kucalo”, rekla je Emma. Liječnici su posumnjali na sepsu i uputili ju u bolnicu.

Nakon brojnih pretraga i razgovora s liječnicima, Emmini najgori strahovi su postali stvarnost. No, najteže je tek uslijedilo – dijeljenje loših vijesti sa svojom obitelji. 

“Nije bilo lako reći im da bolujem od raka. Bili su shrvani, posebno moja starija djeca, ali svi me podržavaju i navijaju za mene”, istaknula je mlada majka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *