Misterij posljednje snimke iz Beograda: Što je Matej napravio nakon što ga je zadnja kamera snimila!?

Uncategorized

Potraga za Matejem Perišem ušla je u treći mjesec. On je u Beograd došao sa prijateljima da proslavi doček Nove 2022. godine, a provod u klubu “Gotik” pretvorio se u noćnu moru budući da se Matej iz “Gotika” uputio u nepoznato.

U potragu za Matejem uključene su i termovizijske kamere, sateliti i druga raspoloživa sredstva.

U medijima su se nedugo nakon Matejevog nestanka pojavili video snimci sa nadzornih kamera na kojima se nalazi, što je potvrdila i srbijanska policija, nestali Splićanin kako trči beogradskim ulicama u majici kratkih rukava.

Jučer se pojavila nova teorija koja se širi po medijima. Riječ je o dobro poznatom video snimku sa nadzorne kamere restorana Savanova. To je zadnji poznat video snimak Mateja, onaj na kojem se pojavljuje u dnu snimka kad se spušta stepenicama prema Savi.

Oko tog video snimka već je kružilo više teorija. Prošle sedmice neko je zumirao dio tog snimka i sugerirao da se na snimku, na dnu stepenica, vidi još neko. Policija je, opet napominjemo, jasno rekla da se niko na krivičan način ne dovodi u vezu s nestankom Mateja Periša.

Stranica “Nestali Matej Periš”, otvorena na društvenim mrežama, navela je jučer da se na tom snimku nalazi možda “najveći detalj koji je svima promakao”, uz napomenu da se u devetoj sekundi video snimka obrati pažnja na uzvik nepoznate osobe koja govori: “Sad ustani”.

https://youtu.be/xc0hnqW_nUE

Mediji su poslušali stranicu i podijelili ovu vijest kao mogući novi trag, ali je poznato da video snimci sa nadzornih kamera uglavnom ne snimaju zvuk. Tako je i sa nadzornom kamerom Savanove. Potvrdio je to za Index menadžer restorana Savanova Ljubomir Ilić.

Naše nadzorne kamere koje su postavljene izvan lokala nemaju zvuk, odnosno ne snimaju zvuk“, kratko je odgovorio Ilić. Dakle, zvučni zapis koji se čuje nije dio orignalnog video snimka.

Na samom video snimku, može se vidjeti odraz, odraz koji nastaje kada se mobilnim telefonom snima monitor. Postoji mogućnost da je upravo o tome riječ u ovom slučaju: da je neko mobilnim telefonom snimao monitor na kojem je video snimak, a da zvuk dolazi negdje iz okoline osobe koja je mobilnim snimala monitor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *