GLOBUS

OVO ĆE IH BAŠ ZABOLETI: Albanci se svojski potrudili i zadali NAJJAČI (i NAJSRAMNIJI) udarac Rusima!

  • 3 Marta, 2022
  • 0

Sukobi ruskih i ukrajinskih snaga ne prestaju ni peti dan zaredom, a nastavljaju se sankcije za Rusiju u raznim sferama pa i u sportu. Tri fudbalske reprezentacije iz

OVO ĆE IH BAŠ ZABOLETI: Albanci se svojski potrudili i zadali NAJJAČI (i NAJSRAMNIJI) udarac Rusima!

Sukobi ruskih i ukrajinskih snaga ne prestaju ni peti dan zaredom, a nastavljaju se sankcije za Rusiju u raznim sferama pa i u sportu.

Tri fudbalske reprezentacije iz kostura mini turnira baraža za Svetsko prvenstvo u kom se nalazi i Rusija – Poljska, Češka i Švedska – najavile su da neće igrati protiv ove selekcije, a sada je najjači sportski udarac “Zbornaji” zadala Albanija.

Naime, Albanci su odlučili da ni u jednom sportu neće učestvovati protiv Rusije, sve dok traje invazija na Ukrajinu.

– Albanija neće učestvovati ni u kakvim sportskim takmičenjima s Ruskom Federacijom do kraja ukrajinske okupacije – reči su ministarke spoljnih poslova Albanije, Olte Džačke.

Inače, fudbalska reprezentacija Albanije je smeštena u grupi zajedno s Rusijom u Ligi nacija i trebalo je da igraju meč 2. juna u Tirani, a revanš 13. istog meseca na teritoriji Rusije.

Šta će od tih utakmica biti, ostaje da vidimo.

Podsetimo, FIFA je donela odluku da se Rusija može takmičiti i to pod nazivom “Fudbalski savez Rusije“, bez svoje himne, zastave i navijača, te na neutralnom terenu.

I svetska džudo federacija je iz svog članstva izbacila Vladimira Putina, a na jednom takmičenju u mačevanju ukrajinski mačevaoci su odbili da se bore protiv ruskih kolega, što je izazvalo zanimljivu reakciju protivničke ekipe.